Agenda orgelconcerten 2021

Orgelsymphonie Saint-Saëns
- Zaterdag 6 november, 20.15u, Kloosterkerk

Symphonie no. 3 - Orgelsymphonie (Camille Saint-Saëns) door het SoundWave Collective o.l.v. Libia Hernandez, Geerten van de Wetering (orgel) en Petra Eros (video art).

Het concert begint met de Fantaisie in Es-majeur.

Dromen als Messiaen
- Vrijdag 17 december, 20.15u, Kloosterkerk

Een audiovisuele orgelperformance met uitvoering van de kerstcyclus La Nativité du Seigneur (Olivier Messiaen) door Geerten van de Wetering (orgel) en videoperformance door videokunstenaar Marcel Wierckx. Tijdens de muziekuitvoering worden er live-gegenereerde kleuranimaties geprojecteerd op het orgel, gebaseerd op negen pasteltekeningen die de Franse schilder Charles Blanc-Gatti (1890-1966), vriend van Messiaen, maakte naar aanleiding van een van de eerste uitvoeringen van ‘La Nativité du Seigneur’ in 1936.
Dit concert vindt plaats in het kader van festival Kerst met Messiaen.

Kaarverkoop van alle 3 voorstelling via de website podium21.nl

De programma's van de concerten die reeds hebben plaatsgevonden vindt u het archief.