Agenda orgelconcerten 2021

Kindervoorstelling Carnaval des Animaux
- woensdag 20 oktober 2021, 15.00u, Kloosterkerk

Componist Camille Saint-Saëns was een wonderkind: al op vierjarige leeftijd schreef hij zijn eerste muziekstukken! 100 jaar nadat hij is overleden (in 1921) wordt in de Kloosterkerk zijn bekende compositie Carnaval des Animaux uitgevoerd. In het stuk beeld Saint-Saëns op grappige wijze allerlei dieren in muziek uit. Organist Geerten van de Wetering en musici van het Residentie Orkest brengen de muziek en de dieren tot leven in de oude Kloosterkerk! De Haagse acteur Max Douw vertelt het verhaal over de dieren erbij.

Deze voorstelling vindt plaats in het kader van Festival De Betovering.

Orgelsymphonie Saint-Saëns
- Zaterdag 6 november, 20.15u, Kloosterkerk

Symphonie no. 3 - Orgelsymphonie (Camille Saint-Saëns) door het SoundWave Collective o.l.v. Libia Hernandez, Geerten van de Wetering (orgel) en Petra Eros (video art).

Dromen als Messiaen
- Vrijdag 17 december, 20.15u, Kloosterkerk

Een audiovisuele orgelperformance met uitvoering van de kerstcyclus La Nativité du Seigneur (Olivier Messiaen) door Geerten van de Wetering (orgel) en videoperformance door videokunstenaar Marcel Wierckx. Tijdens de muziekuitvoering worden er live-gegenereerde kleuranimaties geprojecteerd op het orgel, gebaseerd op negen pasteltekeningen die de Franse schilder Charles Blanc-Gatti (1890-1966), vriend van Messiaen, maakte naar aanleiding van een van de eerste uitvoeringen van ‘La Nativité du Seigneur’ in 1936.
Dit concert vindt plaats in het kader van festival Kerst met Messiaen.

Kaarverkoop van alle 3 voorstelling via de website podium21.nl

De programma's van de concerten die reeds hebben plaatsgevonden vindt u het archief.