Programma woensdag 5 september 2007

Duo Fiselier-Buijnsters (Nicole Fiselier, sopraan; Martijn Buijnsters, gitaar)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Joaquín Rodrigo (1901-1999)
uit Elogia de la Guitarra:
- Deel II Andantino (gitaar solo)

Tres Canciones
- En Jerez de la Frontera
- Adela
- De Ronda

Pastorcito Santo

Tiento Antiguo (gitaar solo)

Manuel de Falla (1876-1946)
Siete Canciones Populares Españolas
- El Paño Moruno
- Seguidilla Murciana
- Asturiana
- Jota
- Nana
- Cancíon
- Polo

Informatie over de uitvoerende(n)

Duo Fiselier-Buijnsters is een jong duo bestaande uit Nicole Fiselier (sopraan) en Martijn Buijnsters (klassiek gitaar). Ondanks hun Nederlandse nationaliteit zijn ze beiden geïntrigeerd geraakt door de Spaanse cultuur en muziekkunst. Het duo heeft dan ook Spaanse muziek als leidraad in hun programma verwerkt. Om de passie voor de Spaanse muziek verder uit te diepen, namen ze onder andere deel aan het festival 'Interpretation of Spanish Song' in Granada, waar ze naast het volgen van masterclasses ook optraden tijdens diverse concerten.

Nicole Fiselier (1982, Sopraan) begon haar muzikale studie op vierjarige leeftijd met vioollessen. Zij zong daarnaast in verschillende kinderkoren en kreeg vanaf haar zestiende zangles van Magriet Hoek. Nicole heeft in oktober 2006 de studie Klassiek Zang aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten te Rotterdam met succes afgerond. Haar zangdocente aldaar was Roberta Alexander. Nicole heeft lessen en/of masterclasses gevolgd o.a. bij Jard van Nes, Noelle Barker, Carolyn Watkinson, Frans Huijts, Neil Jenkins, Meinard Kraak, Evelyn Tubb. Op dit moment wordt Nicole gecoached door Marjan Kuiper. In het voorjaar van 2005 nam zij de rol van Jessie voor haar rekening in Mahagonny Songspiel van Weill, met het ensemble 'Gruppo Montebello' gedirigeerd door Henk Guittart. Zij trad met deze productie onder andere op in het Concertgebouw, (Amsterdam), Vredenburg (Utrecht) en Doelen (Rotterdam).Tevens soleerde zij bij ‘Gruppo Montebello' in het voorjaar van 2006 met liederen uit de cyclus ‘Sieben Frühe Lieder' van Berg, wederom onder leiding van Henk Guittart. In april 2006 vertolkte Nicole enkele aria's uit Le nozze di Figaro (Susanna). Hierbij werd zij begeleid door Rotterdam Young Philharmonic o.l.v. Jan Stulen. Met het Kamerkoor Rotterdam o.l.v. Hanneke Verbeek voerde zij een geënsceneerde versie van Venus and Adonis van Blow uit (Rol: Venus).

Martijn Buijnsters begon met gitaar spelen op zijn negende aan de Roosendaalse muziekschool bij Leon Theuns. Na het behalen van zijn C-diploma, bleef hij gitaarles volgen bij de Uruguayse gitarist Jorge Oraison en dit resulteerde in een tweede prijs bij de SJMN (Stichting Jong Muziektalent Nederland) competitie in 2000. Vervolgens is Martijn verder gaan studeren (klassiek gitaar) aan het Rotterdams conservatorium bij Jorge Oraison en Dick Hoogeveen en aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Enno Voorhorst. Verder heeft hij masterclasses gevolgd bij onder andere Hubert Käppel, Carlo Marchione, José María Gallardo del Rey en de Engelse componist Stephen Dodgson.
Met als specialisatie 20e eeuwse Spaanse gitaarmuziek is hij op het moment bezig met zijn Masters Opleiding (2e fase) bij Enno Voorhorst aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.