Programma woensdag 31 oktober 2007

Carel ter Linden, tenor; Jaap ter Linden, cello; Jan Hage, orgel

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Willem de Fesch (1687-1757)
Sonate voor Violoncello en basso continuo opus 8 nr 3
- Siciliano
- Allemanda

Joseph Haydn (1732-1809)
uit: English Canzonettas II
3. Sympathy
4. She never told her love
5. Piercing eye

Willem de Fesch
Sonate voor Violoncello en basso continuo opus 8 nr 3
- Arietta (Larghetto e piano)
- Minuetto Primo - Minuetto Secondo

Richard Strauss (1864-1949)
Morgen! Op. 27 nr 4

Antonio Vivaldi (1678-1741)
uit: Sonate nr. 6 voor Violoncello Solo col Basso
- Largo
- Allegro

De tekst van de liederen is beschikbaar in PDF-formaat: klik hier.

Informatie over de uitvoerende(n)

Jaap ter Linden behoort als cellist en gambist tot de smaakmakers van de Nederlandse en Europese barokmuziek-praktijk. Direct na zijn studie was hij, samen met Ton Koopman, oprichter van het ensemble Musica da Camera. Daarna was Jaap ter Linden achtereenvolgens lid van Musica Antiqua Köln, The English Concert en van The Amsterdam Baroque Orchestra, met welke ensembles hij een groot aantal platen opnam. Zijn omvangrijke discografie omvat verder opnamen met onder meer Renè Jacobs, Gustav Leonhardt, Peter Schreier, Ton Koopman. Als pedagoog verbond hij zich aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en de Hochschule für Musik te Würzburg; daarnaast geeft hij talrijke cursussen en masterclasses in heel Europa. De laatste jaren legt Jaap ter Linden zich met groot succes toe op orkestdirectie. Hij neemt op dit moment onder andere de complete symfonieën van Mozart op met zijn orkest de Mozart Akademie Amsterdam. Hij was gastdirigent bij orkesten als de Deutsche Kammerphilharmonie, de Beethoven Akademie, het Portland Baroque Orchestra, the European Baroque Orchestra en Concerto Copenhagen.

Carel ter Linden was zestien jaar predikant van de Kloosterkerk en nam daarnaast graag als zanger deel aan huisconcerten. Hij volgde lessen bij Diny Erkens en Marius van Altena.

Jan Hage volgde orgellessen bij Kees van Eersel en studeerde vervolgens orgel (docent Jan Welmers), Theorie der Muziek aan het Utrechts Conservatorium, Muziekwetenschap aan de Rijksuniversiteit Utrecht en Kerkmuziek aan het Nederlands Instituut voor de Kerkmuziek te Utrecht.Vervolgens studeerde hij gedurende twee jaar orgel bij André Isoir aan het Conservatoire National de Région te Boulogne-Billancourt. Hij rondde deze studie af met het behalen van de Prémier Prix "à l'unanimité du Jury". Hij won eerste prijzen te Leiden, Bolsward, Schaffhausen en Poitiers. Jan Hage geeft vele concerten in binnen- en buitenland en maakt radio- tv- en cd-opnames. Als componist schreef hij werken voor uiteenlopende bezettingen. Jan Hage werd in 1995 benoemd als organist van de Kloosterkerk in Den Haag. In 2006 ontving hij de Médaille d'argent van Société Arts-Sciences-Lettres te Parijs vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Hij is artistiek adviseur van de Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk en organiseert in die hoedanigheid de pauzeconcerten.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.