Programma woensdag 7 november 2007

Fernando Riscado Cordas, gitaar

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Sylvius Leopold Weiss (1687-1750)
Passagaille in D

Robert Schumann (1810-1856)
7 Liederen uit ‘Dichterliebe' op.48
Bewerkingen: F. Riscado Cordas

Agustín Barrios Mangoré (1885-1944)
Maxixe

Agustín Barrios Mangoré
La Catedral
- Preludio
- Andante religioso
- Allegro solemne

Informatie over de uitvoerende(n)

Fernando Riscado Cordas studeerde aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Robby Faverey, Raphaella Smits en Zoran Dukic. In 2003 studeerde hij cum laude af waarbij hij de onderscheiding voor professionaliteit en interpretatie ontving.

Fernando was reeds in vele zalen te beluisteren, zoals Het Concertgebouw, De Doelen en de Dr. Anton Philipszaal en tevens in een groot aantal kleinere zalen en theaters. Om zijn muzikaliteit, techniek en expertise verder te verfijnen volgde hij masterclasses bij David Russel, Sergio en Odair Assad, Hubert Kappel en David Starobin.

Wegens zijn activiteiten als musicus werd Fernando door het Prins Bernhard Cultuurfonds in de gelegenheid gesteld een concertgitaar te laten bouwen. Deze opdracht werd verstrekt aan de internationaal geprezen en vermaarde luthier Nicolaas van der Waals en het instrument werd voltooid in 1999.

Samen met gitarist Izhar Elias vormt hij het duo Elias-Cordas. Zij specialiseren zich in het 19e-eeuwse gitaar repertoire en spelen op authentieke instrumenten.

In 2007 werd Fernando's debuut-CD gepresenteerd. Deze CD is zeer goed door de pers ontvangen en wordt regelmatig op Radio4 gespeeld. Een zeer lovende recensie werd gepubliceerd in het gerenommeerde muziekblad ‘Luister Magazine'. In de publicatie van Augustus 2007 werd de CD gewaardeerd met het cijfer 9. In 2008 zal Fernando Cordas regelmatig te beluisteren zijn op podia in binnen en buitenland.

Zie ook de website van Fernando Riscado Cordas

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.