Programma woensdag 29 april 2009

Vera Kool, harp; Egbert Jan Louwerse, fluit

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Claude Debussy (1862-1918)
- Beau Soir (arr. KoolLouwerse)
Toru Takemitsu (1930-1996)
- Towards The Sea deel 1: The Night
Camille Saint-Saëns (1835-1921)
- Fantaisie op. 124
Astor Piazzolla (1912-1992)
Uit Histoire Du Tango:
- Cafe 1930
- Bordel 1900

Informatie over de uitvoerende(n)

Vera Kool (1981) is geboren in Alphen aan den Rijn. Vera is werkzaam als soliste, kamermusicus, met ensembles, koren en orkesten en als harp- en muziekdocente. Zij treedt op in binnen- en buitenland. Haar specialiteit is het Franse repertoire en met name de componist Claude Debussy waarvan zij Preludes (pianowerken) voor harp arrangeerde tijdens haar Master of Music. Hiervoor volgde zij lessen bij harpiste Marie-Claire Jamet in Frankrijk, dit werd mogelijk gemaakt door het ARS DONANDI KAS BANK studiefonds. Vera volgde ook lessen bij Marie-Claire Jamet op uitnodiging van de prestigieuze Académie de Villecroze te Frankrijk in juni 2006. In juni 2008 was Vera wederom uitgenodigd voor deelname samen met fluitist Egbert Jan Louwerse. Vera studeerde aan de Conservatoria te Amsterdam (bachelor) en Utrecht (master) bij Alexandre Bonnet en Erika Waardenburg. Zij sloot haar studie af met een 9 als eindcijfer met complimenten voor haar bewerkingen en vertolkingen van de composities van Claude Debussy. Vera heeft een grote passie voor kamermuziek. Haar vaste ensembles zijn: Trio Gargilesse met Jacco Hermsen (altviool) en Egbert-Jan Louwerse (fluit), waarmee zij ook een fluitharp duo vormt. Samen speelden zij op masterclasses in Maubeuge, Gargilesse en Parijs (2007). Daarnaast werkt ze met zangeressen, saxofoon en met klarinettiste Nienke de Jong vormt zij duo BonBon waarmee ze momenteel een programma heeft in de concertreeks van Stichting Muziek in Huis 2009. Tussen 1998 en 2002 won zij prijzen op het Prinses Christina Concours, de Inter Provinciale Muziekconcoursen (IPMc) en het Nationaal Concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland. Vera bespeelt een Lyon & Healy style 100 en een Camac Aziliz.
Egbert Jan Louwerse (1975) werd geboren in Amersfoort. Hij studeerde fluit bij Pieter Odé aan het Sweelinck Conservatorium en bij Marieke Schneemann aan het Conservatorium van Amsterdam bij wie hij het hoogste diploma behaalde, zich specialiserend in moderne muziek. Naast het fluitspelen verdiepte hij zich tijdens zijn studie in orkestdirectie, muziek met behulp van "live-electronica" en in compositie. Egbert Jan richt zich momenteel voornamelijk op de kamermuziek. Zo is hij een van de fluitisten van het Nederlands Fluitkwartet waarmee hij in 2001 prijswinnaar werd op het prestigieuze Kuhlau-fluitconcours in Duitsland. Met altviolist Jacco Hermsen en Vera Kool vormt hij het Trio Gargilesse. Hij is een van de fluitisten van het uit acht fluitisten bestaande ensemble Blow Up! Egbert Jan speelde bij gevestigde orkesten als Het Orkest van het Oosten, de Marinierskapel, The Barton Workshop en De Volharding. Egbert Jan was te gast als docent en speler tijdens het internationaal bekende Orlando Festival in 2004 waar hij speelde met befaamde musici als Peter Brunt, Pauline Oostenrijk, Stefan Metz en Ken Hakii. Met Vera Kool ontving hij de eervolle uitnodiging voor de wereldberoemde Académie Musicale de Villecroze in Frankrijk in juni 2008. Hij geeft fluit- en ensemblelessen aan het Kunstencentrum Het Klooster te Woerden en is mede-eigenaar van Dwarsfluitspecialisten N.F.D.Flutes. Egbert Jan bespeelt een 14 k gouden Pearl Maesta.
Vera Kool en Egbert Jan Louwerse - De muzikale wegen van Vera Kool en Egbert Jan Louwerse kruisten elkaar voor het eerst in Woerden als collega's op Kunstencentrum het Klooster. Beiden studeerden aan het Conservatorium van Amsterdam. Zij begeven zich afzonderlijk van elkaar op de vooraanstaande kamermuziekpodia, maar samen verdiepen zij zich in het veelzijdige repertoire voor Fluit/Harp. Vera en Egbert Jan geven concerten in binnen- en buitenland. In februari 2007 waren Vera en Egbert Jan nog te gast op het Festival de Harpe Avenois in Frankrijk en werkten daar ook samen met de bekende componist Jean Michel Damase aan zijn Sonate voor Fluit en Harp. Hun spel werd met groot enthousiasme ontvangen en becomplimenteerd door Franse grootmeesters harpiste Marie Claire Jamet en fluitist Christian Lardé. Zo ontvingen zij diverse uitnodigingen, onder andere voor een optreden in de Parijse "Salle de Camac" en voor de prestigieuze Académie musicale de Villecroze in Frankrijk in juni 2008.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.