Programma woensdag 3 maart 2010

EnAccord Strijkkwartet. Ilka van der Plas, viool; Helena Druwé, viool; Rosalinde Kluck, altviool; Mette Seidel, cello

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

EnAccord Strijkkwartet

Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791)

Strijkkwartet nr. 23 in F, KV 590 (1790)
- Allegro moderato
- Allegretto
- Menuetto - Allegretto - Trio
- Allegro

Informatie over de uitvoerende(n)

"Die vier jungen Damen haben zu einem sehr ausgewogenen Quartettspiel gefunden. Ihre Interpretationen sind sehr überzeugend und gut durchdacht. Am Podium bestechen Sie überdies durch starke musikalische Ausstrahlung und wissen das Publikum zu begeistern."
Valentin Erben, cellist Alban Berg Quartett
Het in Nederland gevestigde EnAccord Strijkkwartet, in 1998 opgericht naar aanleiding van het Orlando Festival, bestaat uit musici die zijn afgestudeerd aan de conservatoria van Den Haag en Amsterdam.
In september 2009 won het EnAccord Strijkkwartet de 2e prijs tijdens de ‘5th Trondheim International Chamber Music Competition'. Eerder dat jaar werd het kwartet prijswinnaar van het ‘4. Internationaler Joseph Haydn Wettbewerb' te Wenen. In Nederland wonnen zij prijzen bij het internationale Charles Hennen Concours, het Nationaal Kamermuziekconcours Almere, het Vriendenkrans Concours en het Prinses Christina Concours. In november 2008 kende het Kersjesfonds het kwartet een extra beurs voor strijkkwartet toe tijdens een feestelijke uitreiking in het Concertgebouw te Amsterdam.
Tussen 2003 en 2006 studeerde het kwartet aan de Nederlandse StrijkKwartet Academie bij Stefan Metz en volgden zij masterclasses bij leden van gerenommeerde kwartetten, zoals het Amadeus Kwartet, Borodin Kwartet, Kronos Kwartet (in New York), Quatuor Mosaïques en het Takacs Kwartet (in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te Amsterdam). Momenteel worden zij gecoacht door het Alban Berg Quartett aan de Hochschule für Musik in Keulen.
Het kwartet werkt aan een zo breed mogelijk repertoire en streeft in de programmering naar een combinatie van traditionele kwartetliteratuur en minder bekende meesterwerken. Naast concerten in Nederland geeft het EnAccord Kwartet regelmatig concerten in het buitenland. Zij traden op in Amman, Budapest, Genève, Istanbul, Loro Ciufenna en Siena en in New York's Carnegie Hall.
Het EnAccord Strijkkwartet speelt op een kwartet 19e-eeuwse Franse instrumenten, samengesteld en hun ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.
Zie ook: www.enaccord.nl

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.