Programma woensdag 16 juni 2010

Lotus. Inês d'Avena, blokfluit; Claudio Ribeiro, klavecimbel

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Giovanni Battista Fontana  (Brescia, ?1589 - ?Padua, ?1630)
Sonata terza

Giovanni Bassano (?Venetië, 1560/61 - Venetië, 1617)
diminuties over "Io canterei d'Amor" (Cipriano de Rore)

Jacob van Eyck (?Heusden, 1589/90 - Utrecht, 1657)
Wat zal men op den Avond doen

Girolamo Frescobaldi (Ferrara, gedoopt 1583 - Rome, 1643)
Toccata Nona (Libro Primo)

Dario Castello (actief in Venetië, eerste helft 18e eeuw)
Sonata seconda

Informatie over de uitvoerende(n)

De in 1983, in Rio de Janeiro geboren Inês d'Avena begon haar muzikale carrière op haar vierde jaar met muzikale vorming van L. C. Csëko, en een jaar later begon zij op de blokfluit bij C. Ernst Dias. Daarnaast werkte ze mee met de voorstellingen van Os Flautistas da Pro-Arte o.l.v. T. Pereira. Vanaf haar 14e speelde ze bij diverse oude muziek festivals: Festival de Música Antiga de Juiz de Fora, Festival de Música Antiga do Rio de Janeiro, Oficina de Música de Curitiba, Boston Early Music Festival & Exhibition en het Baroque Academy van het Amherst Early Music Festival. In deze festivals, volgde zij masterclasses met G. Bihan, H.-J. Fuss, C. Galhano, G. van Gele, P. Hamon, R. Kanji, D. Laurin, M. Verbruggen en R.-M. Verhagen en kamermuziek lessen met F. Gato, E. Hora en H. de Magalhães Filho, en orkestprojecten met M. Kraemer en S. Kuijken. Nadat ze tot diverse Europese conservatoria was toegelaten koos Inês in 2001 voor het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Zij behaalde in mei 2005 haar Bachelor diploma voor blokfluit waar ze bij Reine-Marie Verhagen studeerde. In hetzelfde jaar verkreeg zij ook haar muziekpedagogiek diploma, waarbij de jury haar werk met jongeren in het bijzonder prees. Inês maakte deel uit van L'Europe Galante van A. Campra in het 12e Académie Baroque Européenne d'Ambronay, o.l.v. vermaard leider en clavecimbalist William Christie, met concerten in Frankrijk en Spanje. In mei 2007 voltooide ze haar studie met haar Master diploma bij docent Sébastien Marq. Onlangs speelde ze als solist van het Amsterdam Baroque Orchestra o.l.v. Ton Koopman in het Festival Itinéraire Baroque 2008 (Frankrijk).

Claudio Barduco Ribeiro
is in São Paulo geboren en begon zijn muzikale studie met de piano in 1983. In 1994 werd hij toegelaten tot de Universidade Estadual de Campinas (UNICAMP). Hier studeerde hij clavecimbel bij Edmundo Hora en behaalde zijn Bachelor in Koor- en Orkestdirectie. Hij heeft met vele ensembles in Zuid Amerika en Europa gespeeld, zoals Seicento, Jardim Musical, La Bagatelle, Armonico Tributo - Campinas Baroque Orchestra, Vox Brasiliensis, Orquesta Barroca del Mercosul, Harmonie Universele en het Orkest van de Académie Baroque Européenne in 2002 (o.l.v. R. Alessandrini) en 2005 (o.l.v. W. Christie).
In Mei 2004 behaalde hij zijn Bachelor diploma en in juni 2006 zijn Master diploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jacques Ogg. Hij werkt momenteel met de ensembles Companhia de Música - Brazilië (dirigent), LOTUS, De Swaen, Música Temprana, Giardino Musicale en het barokorkest COLLEGIUM MUSICUM Den Haag (dirigent) - Europa, en is gastdocent aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

www.lotusduo.com
lotusduo@yahoo.com


Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.