Programma woensdag 21 juli 2010

Henk G. van Putten (Kapelle), orgel

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

G. Böhm 1661-1733
Preludium en Fuga d moll

J.S. Bach 1685-1750 Uit de "Leipziger Chorälen":
Schmücke dich, o liebe Seele BWV 654

J.S. Bach
Preludium en Fuga c moll BWV 546

G. Bovet geb. 1942
Koraalvoorspel: Victime pure et sainte

H.Fr. Micheelsen 1902-1973
Tokkata über die Weise: "Es sungen drei Engel"

Informatie over de uitvoerende(n)

Henk G. van Putten, geboren in 1946, begon zijn muzikale carrière op 9-jarige leeftijd met orgellessen van zijn vader. Vervolgens studeerde hij bij Piet v.d. Kerkhoff en aan het Rotterdams Conservatorium bij Arie J. Keijzer, waar hij in 1971 cum laude slaagde voor het diploma uitvoerend musicus en aantekening improvisatie. Daarna ging hij gedurende vier jaar in Wenen studeren bij professor Anton Heiller aan de Universität für Musik und Darstellende Kunst. Bij Janny van Wering studeerde hij klavecimbel. Tevens volgde hij improvisatie-cursussen bij Piet Kee en Hans Haselböck.
Vanaf zijn elfde jaar is hij vaste kerkorganist. Hij was werkzaam in Nieuw-Beijerland, Spijkenisse en De Lier. Sinds 1988 is hij de vaste bespeler van het fraaie Bätz-Witte-orgel in de Hervormde kerk van Kapelle, in Zeeland.
Henk G. van Putten is stadsbeiaardier te Middelburg en was dat ook lange tijd in Spijkenisse (tot 2007) en Vlissingen (tot 1 okober 2008).
Hij was tot 2005 als docent orgel en piano verbonden aan de Muziekschool Hoeksche Waard.Regelmatig geeft hij orgel- en beiaardconcerten in vele landen van Europa. Er werden door hem cd's opgenomen met orgelmuziek, te Arnhem, Dordrecht, Kapelle en Laken (België). Voor zijn verdiensten voor de Franse orgelliteratuur werd hem een Franse onderscheiding toegekend door de 'Académie Arts - Sciences - Lettres'.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.