Programma woensdag 1 september 2010

Regina Ederveen, harp

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

T. O'Carolan (1670-1738)
Concierto
J. Pachelbel(1653-1706)
Canon in D
A. Hasselmans(1845-1912)
La Source
A. Zabel(1835-1910)
Am Springbrunnen
C.C. Converse(1834-1918)
What a Friend we have in Jesus
F. Chatterton(1871-1934)
The Last Rose of Summer

Informatie over de uitvoerende(n)

Regina Ederveen heeft aan het Utrechts Conservatorium het diploma Uitvoerend Musicus harpregina ederveen behaald. Zij speelde in verschillende orkesten, o.a. het Radio Symphonie Orkest, het Noord-Nederlands Orkest en het Promenade Orkest. Tevens speelde zij in het theaterorkest van Hagen, Duitsland. Zij voerde daar beroemde operawerken uit van o.a. Wagner en Puccini en symfonieën van o.a. Mahler.
Regina won op het Orpheus-Concours de hoofdprijs voor de beste interpretatie van hedendaagse kamermuziek. Ook behaalde ze de 2e prijs in de categorie solisten. Zij heeft zich een jaar in Engeland georiënteerd op de Engelse harpmuziek uit de vorige eeuw. In 2009 speelde Regina Ederveen in de wereldberoemde Carnegie Hall te New York. Ze was als enige harpiste gekozen in het internationaal samengestelde YouTube Symphony Orkest.
Regina Ederveen ontving een beurs van het Prins Bernhard Fonds voor studie op het gebied van de keltische harp. Regina specialiseert zich in de onbekendere harpmuziek rond 1900. In die tijd werd er voor harp veel gecomponeerd en op bladmuziek gezet. Helaas is een groot deel daarvan in de vergetelheid geraakt; ten onrechte! Met veel plezier en liefde laat Regina deze composities na meer dan een eeuw weer horen. Regina is bestuurslid van de Nederlandse Harp Vereniging.
Regina Ederveen maakte diverse cd's, o.a. ''Harfen Praise'' (soloharp met begeleiding), ''Melodies for Flute & Harp'' (fluit-harp) en in 2010 de harpsolo-cd ''Intermezzo Harp''. 

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.