Programma woensdag 16 maart 2011

Duo Fiselier-Buijnsters: Nicole Fiselier, sopraan; Martijn Buijnsters, gitaar

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Federico García Lorca (1898-1936)
- Anda, jaleo
- Nana de Sevilla
- Las Morillas de Jaén
Fernando Sor (1778-1839)
- Mis descuidados ojos
- Si dices que mis ojos
Mauro Giuliani (1781-1829)
Uit Sei Ariette opus 95:
- Fra tutte le pene
- Ad altro laccio
Fernando Sor
- Cómo ha de resolverse
- Muchacha, y la vergüenza

Informatie over de uitvoerende(n)

Martijn Buijnsters begon met gitaar spelen op zijn negende aan de Roosendaalse muziekschool bij Leon Theuns. Tijdens zijn studie Moleculaire Wetenschappen aan de Universiteit van Wageningen bleef hij gitaarles volgen bij de Uruguayse gitarist Jorge Oraison en dit resulteerde in een tweede prijs bij de SJMN (Stichting Jong Muziektalent Nederland) competitie in 2000. Na het behalen van zijn Universiteits-diploma in 2001, is Martijn verder gaan studeren (klassiek gitaar) aan het Rotterdams conservatorium bij Jorge Oraison en Dick Hoogeveen en vervolgens aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Enno Voorhorst, waar hij ook zijn Masters heeft gevolgd.
Verder speelde hij in masterclasses bij onder andere Roberto Aussel, José María Gallardo del Rey, Hubert Käppel, Carlo Marchione en de Engelse componist Stephen Dodgson. Naast solo recitals houdt Martijn zich voornamelijk bezig met kamermuziek in diverse bezettingen en was hij eerste gitarist van het Nederlands Jeugd Gitaarorkest. Met de Spaanse fluitiste María Marin Guimerans maakte hij een tournee in Galicia (Spanje) en sinds 2009 heeft hij met de Nederlandse fluitiste Lotte Teussink een nieuw duo dat zich specialiseert in hedendaagse en Zuid-Amerikaanse muziek.
Ook gaf hij concerten met o.a. HeNK [Het Nieuwe Koor] en treedt hij op met het RBO-Sinfonia (o.l.v. Hans Leenders) in Vivaldi’s Ring of Mystery (met o.a. delen uit gitaar concerto).
Met een aantal kunstenaars uit verschillende disciplines waaronder dans, muziek, fotografie en video creëert Martijn nieuwe performances. Dit heeft al geleid tot uitvoeringen in Nederland (o.a. in Off_corso; Rotterdam, Festival Polderlicht; Amsterdam) en op het Biombo T1 festival in Lissabon (Portugal). Tevens heeft hij met theatergroep De Maan een tournee gespeeld in 2008 en 2009 met het toneelstuk Gernika, geregisseerd door Ola Mafaalani en waarvoor hij ook zelf de gitaarmuziek heeft gecomponeerd (o.a. Festival a/d Werf; Utrecht, Oerol Festival; Terschelling, Festival Bies!; Dordrecht en Festival over het IJ; Amsterdam). Voor meer informatie: www.martijnbuijnsters.com

 Nicole Fiselier (1982, Sopraan) begon op haar vierde jaar met vioollessen. Daarnaast zong ze van jongs af aan in diverse  kinderkoren. Ze behaalde in 2006 haar diploma Klassiek Zang aan Codarts te Rotterdam bij Roberta Alexander. Nicole heeft daarnaast masterclasses gevolgd bij onder andere Noelle Barker, Audrey Hyland, Margreet Honig, Jard van Nes en Nelly Miriciouo. Op dit moment wordt Nicole gecoached door vocal coach Marjan Kuiper. Nicole vertolkte hoofdrollen in ‘Mahagonny Songspiel’ (Gruppo Montebello, rol: Jessie), ‘Multi Media Vespers’ (regie: Cilia Hogerzeil, Muziektheater Hollands Diep), de kinderopera ‘A is een aapje’ (SIE), de nieuwe opera ‘Wie is Mignon’, (regie: Rata Kloppenburg, Schatkameropera, Kameropera Festival, titelrol), 'Bastien und Bastienne' (regie: Pepijn Cladder, Opera aan Zee, rol: Bastienne). Ze zong delen uit ‘Le Nozze di Figaro’ o.l.v. dirigent Jan Stulen met het Rotterdam Codarts Symphony Orchestra. In 2010 zong ze, begeleid door het Gelders Orkest, de rol van Clorinda in ‘La Cenerentola’ van Rossini in het Residence Artist Program van de Nationale Reisopera. Daarnaast werkte ze mee aan de nieuwe opera van Chiel Meijering ‘Blauwbaard’, een Holland Opera productie. Sinds 2007 is Nicole met regelmaat te beluisteren tijdens de concerten van ‘Opera per tutti’.
Nicole werkt ook regelmatig mee aan oratorium- en liedconcerten. Zo verleende ze solistische medewerking aan onder andere Residentie Kamerkoor en Bachorkest o.l.v. Jos Vermunt, Westerkerkkoor en Bachorkest o.l.v. Hein Meens, de Utrechtse Bachcantates o.l.v. Gijs Leenaars, en het Laurens-Bachcollegium o.l.v. Barend Schuurman. Nicole vormt samen met pianiste Cathelijne Noorland duo Ruby. Ze verkennen samen zowel het lied als operarepertoire en traden ondermeer op in het Muiderslot. Met gitarist Martijn Buijnsters werkt Nicole al sinds 2004 samen. Ze traden op talloze plekken op, waaronder in Granada, Spanje.
Nicole zal dit seizoen onder andere nog te beluisteren zijn in een geënsceneerde versie van de Matthäus Passion van J.S. Bach met Toonkunstkoor Gouda en met operarepertoire in een concert met het Delfts Kamerorkest Con Sequenza. Voor meer informatie: www.nicolefiselier.com

 

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.