Programma woensdag 17 augustus 2011

Frank Heye, Gent

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

J.S. Bach (1685-1750)
Partita diverse sopra:
Sei gegrüset, Jesu gütig, BWV 768 (XI Variationen)
Gabriël Verschraegen
(1919-1981)
Passacaglia in e, op.20
Arthur Meulemans
(1884-1966)
Variaties op een Marialiedje van eigen compositie


Informatie over de uitvoerende(n)

Frank Heye (1964) behaalde de regeringsmedaille voor orgel in de klas van Edward de Geest.

Studeerde verder aan het Koninklijk muziekconservatorium te Gent waar hij het Hoger Diploma orgel behaalde bij Dirk Verschraegen en het diploma muziektheoretische vakken, nieuwe structuur. Hij is laureaat van de Omer van Puyveldewestrijd en volgde meestercursussen bij J. Huys, E. Kooiman, T. Koopman en G. Bovet.

Zijn aandacht gaat naar het vertolken van hedendaagse muziek, met aandacht voor Vlaamse composities. Zo verzorgde hij o.m. diverse creaties van werk van van Cl. Coppens, D. Van der Harst, W. Heynen, W Snellings, D. Blokeel, L. Goethals, V. d'Hondt, M.G. Brégent, T. Svoboda, M. Verstuyft, J. Fontyn (creatie van 'enluminures' te St. Petersburg), W. Ceuleers (creatie 1e symfonie in St. Stefanus Gent) e.a. Op zijn repertorium staat divers Vlaams symfonisch werk, werken in expressionistische- en neobarokke stijl.

Hij is titularis van het orgel van Destelbergen dat in 1994 werd gerestaureerd en waarvan hij de artistieke directie leidde. In 1996 richtte hij er een 'orgelcomité' op waarbij hij streeft naar een vernieuwende aanpak door het orgel als kamermuziekinstrument te laten fungeren in diverse formaties en met zin voor actuele muziek. Tevens is hij artistiek medebeheerder van de orgelconcerten in de de St. Machariuskerk te Laarne en de zomercyclus in de St. Baafskathedraal te Gent georganiseerd door het 'Gents Orgelcentrum'. 

In 1996 nam hij in Destelbergen een CD op met onder meer werk van Vlaamse componisten en in 2006 realiseerde hij een CD-opname met werk van Gentse componisten op Gentse orgels. 

Ontving in 2003 de 'médaille d'argent' dans l'association accadémique ' Arts, sciences et lettres' te Parijs voor zijn artistieke verdiensten.Als leraar is hij verbonden aan de Muziekacademie 'Gabriël Verschraegen' te Gent en de academie van Oudenaarde waar hij een uitgebreide lespraktijk heeft.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.