Programma woensdag 19 oktober 2011

Trio Barcarola: Mirjam Wesselink de Barrientos, sopraan; Michael Benedik, gitaar; Gabriel Barbalau, contrabas

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Zang / Gitaar / Contrabas

Canzone Napolitana -Cardellino
Gioacchino Rossini (1792-1868)
Barcarola - La Gita in Gondola
uit Serate Musicali

Gitaar & Contrabas

Giovanni Bottesini 
(1821-1889)
Romance naar "Una Furtiva Lagrima"
naar "L'elisir d'amore" van G. Donizetti

Zang / Gitaar / Contrabas

Gaetano Braga
(1829-1907)
Serenata
Gaetano Donizetti (1797-1848)
La Zingara uit Ispirazioni Vienessi
Gioacchino Rossini
Canzonetta Spagnuola

Informatie over de uitvoerende(n)

Sopraan Mirjam Wesselink de Barrientos studeerde zang aan het Utrechts conservatorium. Zij legde  zich toe op de vertolking van Spaanstalige liederen en het Italiaanse “Bel Canto” repertoire, muziek met welke zij van jongs af aan vertrouwd was en waarmee zij meerdere malen optrad in het Concertgebouw van Amsterdam en voor de landelijke radio en televisie. Voor de CD Barcarola zorgde zij voor de arrangementen van de liederen van Rossini en Donizetti  die zij bewerkt heeft voor dit trio.  

Contrabassist Gabriel Barbalau studeerde cello aan de muziekhogeschool  “George Enescu” in Boekarest en contrabas aan zowel het Koninklijk Conservatorium van Den Haag als het Sweelinck Conservatorium van Amsterdam. Hij speelde enige tijd bij het  Roemeense “Ciocarlia” ensemble en is tegenwoordig vast verbonden aan het Internationaal Danstheater.

Gitarist Michael Benedik studeerde klassiek gitaar aan de Musikhochschule van Dortmund en aan het conservatorium van Utrecht. Als solist verzorgde hij optredens in de American Church van Parijs, het Bastadfestival (Zweden), Siena en Vuelva. Verder werkte hij mee in producties van collega gitarist Eric Vaarzon Morel en trad hij samen met gitarist Martin Kaay op in o.a. Vredenburg en het Mettmannergitarren-festival in Duitsland.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.