Programma woensdag 29 februari 2012

COLLEGIUM MUSICUM Den Haag: InÍs d'Avena, blokfluit; Kayo Saito, viool; Peter Tabori, hobo; Rebecca Rosen, cello; Claudio Ribeiro, klavecimbel

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma High Baroque German

Melchior Hoffmann (c.1679-1715)
Sonata in g-klein voor hobo, viool en basso continuo
Adagio - Allegro - Adagio - Vivace
Johann Joseph Fux
(1660-1741)
uit: "Concentus musico-instrumentalis"
- Sinfonia in F-groot voor blokfluit, hobo en basso continuo, K358
- Sinfonia (Adagio/Andante/Allegro)
- La joye des fidels sujets (Allegro)
- Aria italaiana/Aire Françoise
- Les enemis Confus
Johann Christian Bach
(1735-1782)
uit Sonata in D-groot voor klavecimbel solo, Op. 5. nr. 2
- Allegro di molto
G. Ph. Telemann
  (1681-1767)
Kwartet in G-groot voor blokfluit, hobo, viool en basso continuo, TWV 43:G6
Vivace - Grave - Allegro

Informatie over de uitvoerende(n)

Enthousiast, flexibel en ruimdenkend: drie sleutelwoorden voor de vaak spontaan geformeerde muziekgezelschappen die vanaf de late zestiende eeuw in Duitsland floreerden onder de naam Collegium Musicum. Deze eigenschappen gelden ook voor COLLEGIUM MUSICUM Den Haag, al bestaat dit ensemble uitsluitend uit beroepsmusici. Sinds de oprichting in 2006 brengen de leden in wisselende bezetting bekende en minder bekende werken uit de zeventiende en achttiende eeuw. CMDH, dat vanaf het klavecimbel geleid wordt door Claudio Ribeiro, gebruikt musicologisch onderzoek en historische instrumenten om spannende interpretaties tot stand te brengen.

COLLEGIUM MUSICUM Den Haag gooide hoge ogen met optredens in Nederland, België en Oostenrijk. Eind 2007 verscheen de eerste cd/dvd, L'Europe réunie, met werken van Telemann, Vivaldi, Bach, Rebel en de Nederlander Unico Wilhelm van Wassenaer. De cd kreeg lovende recensies in binnenen buitenland, met onder meer vier sterren in de Volkskrant. "A breath of fresh air", noteerde de recensent van het tijdschrift Fanfare naar aanleiding van het jeugdige en levendige spel dat het ensemble aan de dag legt. De historisch correcte - naar het werk van Couperin verwijzende - titel van de cd doet overigens onvoldoende recht aan de culturele veelzijdigheid van het ensemble, waarvan de leden uit alle hoeken van de wereld afkomstig zijn.


Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.