Programma woensdag 2 mei 2012

Miriam Kötter, tenor saxofoon; Harmke Seinen, alt saxofoon; Michael Jamieson, sopraan saxofoon; Lukas Stappenbeck, bariton saxofoon

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

György Ligeti (1923-2006)
6 Bagatellen
I Allegro con spirito
II Rubato - Lamentoso

Astor Piazzolla (1921-1992)
Histoire du Tango
II Café 1930

György Ligeti
6 Bagatellen
III Allegro grazioso
IV Presto ruvido

Paquito D'Rivera (1948-)
Wapango

György Ligeti
6 Bagatellen
V Adagio - Mesto
VI Molto vivace - Capriccioso

Johannes Brahms (1833-1897)
Hungarian Dance no. 5

Informatie over de uitvoerende(n)

Michael Jamieson
Michael is in Taranaki, Nieuw Zeeland geboren, en begint met saxofoonles op 13 jarige leeftijd. Hij heeft gestudeerd bij Debbie Rawson (Massey en Victoria Universiteiten, waar hij ook studie in Design en Maori language heeft gedaan) en sluit zijn Honours studie af met 1e Class (cum laude). Met een study-grant van Creative NZ en de Patricia Pratt scholarship, komt hij bij de Messiaen Academie en Conservatoire National de Région de Strasbourg om bij Johan van der Linden (Nederland) en Philippe Geiss (Frankrijk) te studeren.
Hij is lid van het Hanumi Saxophone Quartet en speelt regelmatig met verschillende orkesten in Nederland zoals o.a. het Rotterdams Philharmonisch, Koninklijk Concertgebouw en Radio Kamer Orkesten. Hij heeft als solist met Nova Strings (saxofoon concert van Glazunov), NZ Secondary Students Choir en het Nederlands Bach Ensemble opgetreden.
Michael is ook schilder, componist en bespeelt en maakt doedelzakken.

Harmke Seinen

Harmke is geboren op 19 augustus 1984 te Ommen. Ze heeft haar ‘bachelor' studie voor saxofoon gevolgd bij Johan van der Linden. Deze heeft zij in juni 2006 afgerond. Harmke heeft tijdens deze studie masterclasses gevolgd bij o.a. Guy Goethals, Claude Georgel, Matthew Sintchak, Ties Mellema en Christer Johnson. Ze heeft 3 maanden in Frankrijk gestudeerd bij Philippe Geiss aan het Conservatoire National de Région de Strasbourg.
In juli 2006 heeft zij samen met Michael Jamieson opgetreden op het ‘World Saxophone Congres' in Slovenie. Zij vormen samen het duo "Duet d'Ocells".
Harmke heeft zowel in het N.J.F.O. als in het N.J.H.O. gespeeld als altsaxofoniste. En valt geregeld in bij zowel harmonie als fanfareorkesten. Ze heeft in juni dit jaar een opleiding voor regressietherapie afgerond bij Tasso Instituut.
Momenteel geeft zij les aan de muziekschool in Borne, bij muziekverenigingen SDG Westerhaar en De Harmonie Vroomshoop. Ze speelt met veel plezier in het Hanumi Saxophone Quartet.

Miriam Kötter was born in 1987 and took her first saxophone lessons at the age of 12. After several successful participations in the competitions "Jugend usiziert" and "Lion's Club Wettbwerb" she was awarded a scholarship at he "Folkwang University of Arts" in Essen in 2006 and began her studies to become a teacher. In 2010 Miriam received a grant for extraordinary accomplishments during her studies, and in 2011 won an advancement award - together with Lukas Stappenbeck - bestowed by the District Administrator of the region Oberberg. She is member of the "JungeBläserPhilharmonie NRW", the Tintino
Saxophone Quartet and played with the "Neue Philharmonie Westfalen".

Lukas Stappenbeck

De Duiste saxofonist Lukas Stappenbeck heeft zijn basis al een tijdje in Enschede, waar hij op het ARTez Conservatorium les heeft van Johan van der Linden en in het Hanumi Saxofoonkwartet speelt. In 2009 won hij de eerste prijs in de categorie saxofoon solo op het concours “Bundeswettbewerb Jugend Musiziert”. En 26 februari staat hij in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours.

De leden van het Hanumi saxofoonkwartet hebben allemaal gestudeerd bij Johan van der Linden in Enschede. Daarnaast hebben ze gestudeerd in het buitenland in Nieuw-Zeeland, Frankrijk en Duitsland. Op dit moment ligt hun thuisbasis in Enschede, Nederland.

In februari 2009 is Hanumi 3e geworden in het nationale concours voor saxofoonkwartetten, georganiseerd door Selmer Paris. Hanumi is altijd op zoek naar nieuwe manieren om het kwartet uit te breiden met zang, piano, slagwerk, koor, doedelzak enz. Zo hebben zij bijvoorbeeld vorig jaar samengespeeld met hoboïst Bart Schneemann op het "kamermuziekfestival Middelburg" wat is uitgezonden op TV bij Omroep Zeeland.
Ook is Hanumi onderdeel van het nieuwe ensemble "new sounds" waarin de nadruk ligt op hedendaagse muziek. Dit ensemble vind het belangrijk om muziek van locale componisten uit te voeren.

Hanumi heeft recentelijk opdracht gegeven aan de jonge nieuwe Nieuw-Zeelandse top componist Dylan Lardelli om een nieuw werk voor ze te schrijven.

Voor meer informatie over de afzonderlijke musici: hanumi.com

 

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.