Programma woensdag 3 oktober 2012

Ensemble La Villanesca, Enrique Gůmez-Cabrero FernŠndez (barokviool), Javier LupiŠŮez, (barokviool), Kim Stockx (dulciaan), Edoardo Valorz (orgel)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

D. Castello (c. 1590 - c. 1658)
Sonata X
F. Cavalli
(1602 - 1676)
Sonata a tre
J. Rosenmüller
(1619 - 1684)
Sonata Quarta
G. Legrenzi (1626 - 1690)
Sonata a tre
G.B. Fontana (ca. 1571 - ca. 1630)
Sonata XVII
T. Merula
(c. 1595 - 1665)
Ciaccona

Informatie over de uitvoerende(n)


Barok ensemble "La Villanesca" is een gedreven en getalenteerde Oude Muziek groep opgericht door Enrique Gómez-Cabrero Fernández (barok
viool) en Kim Stockx (dulciaan).
Samen met collega-musici, focust dit jong en dynamisch ensemble zich op voornamelijk instrumentale muziek uit de vroege Barok.
De internationale leden van "La Villanesca" zijn jonge, enthousiaste musici, die de beste muzikale training en educatie combineren met een frisse jeugdige benadering van prachtige oude muziekstukken. Allemaal hebben ze gestudeerd bij toonaangevende musici in de Oude Muziek wereld, zoals Enrico Gatti, Ryo Terakado, Jacques Ogg, Donna Agrell en Wouter Verschuren.
De "Villanesca's" concerteerden in de beste concertgebouwen overal ter wereld, in Nederland, Italië, Spanje, Engeland, Argentinië, Japan... Ook namen ze deel aan het Utrecht Oude Muziek Festival, Bach Festival Dordrecht. Ze maakten verschillende opnames met labels zoals briljant Classics, en waren te horen op Radio4 en RTVE, Spanje.
In Januari 2012 ontving La Villanesca een gouden medaille van de President van de Italiaanse Republiek voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van de kunst en cultuur in de regio Lecce (Italië).
"La Villanesca" staat voor een energieke weergave van een bundeling van interesse in vroeg 17e eeuwse muziek, correct en strak uitgevoerd, maar ook vooral op een frisse, eigen manier.

 

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.