Programma woensdag 19 december 2012

Concordi Musici Leonard Kwon (blokfluit), Josep Casadellà (fagot), Cristian Gutiérrez (barokgitaar), Edoardo Valorz (klavecimbel)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

George Frideric Händel (1685 - 1759)
Sonata for Recorder and Basso Continuo in d minor, HWV 367
- largo - vivace - furioso - adagio - alla breve - andante - a tempo di minuet
Georg Philipp Telemann
(1681 - 1767)
Sonata for Recorder and Basso Continuo in C major, TWV 41:C5
- adagio - allegro - larghetto - vivace
Antonio Vivaldi
(1678 - 1741)
Sonata for Recorder, Bassoon and Basso Coninuo in a minor, RV 86
- largo - allegro - largo cantabile - allegro

Informatie over de uitvoerende(n)

Leonard Kwon  begon met piano en blokfluit spelen toen hij acht jaar oud was. Hij studeerde musicologie en klavecimbel aan het National University College of Music in Seoul. Hij heeft zijn bachelordiploma blokfluit (oude muziek) behaald aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Als solist is hij meerdere malen op tournee geweest met het JK ensemble en Colegium Musicum Hanyang, waarmee hij Vivaldi en Telemann concerten opvoerde. Hij heeft gespeeld in de KunHo Art Hall bij het klassieke grenzen serie’s project, waar hij Bach en Yun als ook moderne elektronisch-akoestische improvisaties heeft uitgevoerd. Hij heeft ook het Ensemble Mattheson opgericht om vroege blokfluitconsort muziek op te voeren. Leonard heeft ook vele prijzen gewonnen, waaronder de eerste prijs bij de Montreal International Recorder Competition in 2009, de prijs voor de beste interpretatie van het verplichte moderne werk uit Montreal en de derde prijs bij de Moeck/SRP International Recorder Competition.

 

 

Josep Casadellà , geboren in 1987, begon zijn fagotstudie aan het conservatoria va Figueres en Girona. In 2005 begon hij met zijn bachelor klassieke fagot in ESMuC (Barcelona) bij David Tomàs, waar hij ook historische barok fagot bij Josep Barrás studeerde. In deze periode was hij lid van het Catalaans en Spaans Jeugd Orkest (JONC en JONDE) en heeft masterclasses gevolgd van L. Coppola, A. Grazzi, P. Memelsdorff en andere belangrijke oude muziek specialisten. Na deze studie heeft hij barokfagot gestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag bij D. Agrell en W. Verschuren. Ook speelt hij in het Juene Orchestre Atlantique in Saintes (Frankrijk).

 

 

 

 

 

Cristian Gutiérrez is in Santiago (Chili) geboren. Studeerde klassiek gitaar aan de Universiteit van Chili en luit, barokgitaar en theorbe aan het Conservatorium van Sevilla en het Conservatorium van Gerona. Heef tde prijs van het “Teatro Municipal de Chile” gewonnen en kreeg een beurs van “Andes Fundation”. De CD “a tocar, a cantar, a Baylar” waar hij speelt heeft de eerste prijs gewonnen in 2003 als beste latijnsamerikaanse barok opname. Hij werkt als barokgitarist, theorbist en luitist met de internationalen ensembles “Me l'amargates tù” en “Musica Temprana”, maar hij heeft ook met grote figuren uit de oude musiek gespeeld, als M. Huggett, B. Dickey, G. Garrido, M. Kraemer, M. Chance, R. de Pozo, P. Estevan, V. Rico etc.

 


Edoardo Valorz,  Klavecinist en organist. Geboren in Italië, heeft orgelles gehad bij W. van de Pol. Na het gymnasium heeft hij lessen gehad in musicologie en begon klavecimbel te studeren bij P. Marisaldi in Vicenza, waar hij zijn bachelor diploma heeft gehaald. Hij heeft ook masterclasses klavecimbel gevolgd van L. Guglielmi en M. Radulescu, en voor orgel heeft hij masterclasses gevolgd van G. Gnann. Hij heeft verschidene concerten gespeeld in Italië en andere landen in Europa, solo op orgel en klavecimbel en met barokorkesten en ensembles. Hij heeft onder dirigentschap van T. Koopman, C. Hogwood, A. Bernardini gespeeld. In 2007 won hij een prijs voor Basso Continuo –spel bij het G.Gambi klavecimbel concours in Pesaro. Ook speelde hij met het ensemble La Riscoperta in de finale in 2008 van het “Premio delle Arti”, een concours van het Italiaanse Ministerie van Onderwijs. Gedurende 10 jaar was hij oganist bij de S. Domenico kerk in Fiesole (Florence). Nu doet hij zijn masters bij T. Koopman, T. Mathot en P. Ayrton aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.