Programma woensdag 16 januari 2013

Ensemble Fortuna: Hilde Van Ruymbeke (sopraan), Christopher Kale (tenor), Elly van Munster (plectrumluit), Cassandra Luckhardt (vielle) en Jacqueline Dubach (consortfluiten en artistieke leiding)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma DECAMERONE Italiaanse muziek uit de late middeleeuwen

Guillaume Dufay (Beersel? 1397? - Kamerijk, 1474)
Dona gentile
anoniem Codex Rossi
Biblioteca Apostolica Vaticana, Rossi 215 Or qua compagni
Johannes Ciconia (Luik?, ca. 1370 - Padua?, 1412)
Ligiadra donna
Francesco Landini
(Fiesole, ca. 1325 - Florence, 1397)
Amor in huom gentil
Guillaume Dufay
Donna I ardenti ray
Francesco Landini
Deh! Dimmi tu (instrumentaal)
Antonello da Caserta (late 14e, vroege 15 eeuw)
Piu chiar che'l sol

Informatie over de uitvoerende(n)

Artistiek leider Jacqueline Dubach studeerde blokfluit aan het Utrechts conservatorium en specialiseerde zich al tijdens haar studie in de uitvoeringspraktijk van Middeleeuwse en Renaissance-muziek. Zij volgde lessen bij specialisten in dit vakgebied als Pedro Memelsdorff (Bologna) en verschillende docenten van de Schola Cantorum Basiliensis (Basel).
De Belgische sopraan Hilde Van Ruymbeke studeerde Solozang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij in 2000 de Tweede Fase-opleiding afrondde bij Marius van Altena en Jill Feldman, en masterclasses volgde bij Emma Kirkby. Hilde is regelmatig te beluisteren op de Nederlandse kamermuziekpodia als solist met ensembles als La Primavera en Duo Rosemont, en als lid van Collegium Vocale Gent, Amsterdam Baroque Choir, Currende en de Nederlandse Bachvereniging.
De Amerikaanse tenor Christopher Kale studeerde af aan de Boston University met een Bachelor's en een Master's degree (cum laude), en won een internationale beurs voor studie in Amsterdam bij Max van Egmond. Christopher Kale is voornamelijk actief in het Renaissance- en Middeleeuwse repertoire als lid van Cappella Pratensis, Huelgas Ensemble, Capilla Flamenca, de Boston Camerata, en het Nederlands Kamerkoor.
Geïnspireerd door een luitrecital begon Elly van Munster een vakstudie luit die zij in 1994 afrondde met een Staatsexamen. Naast haar lessen bij Willem Mook volgde zij workshops bij onder andere Nigel North, Jakob Lindberg, Hopkinson Smith, Anthony Bailes, Toyohiko Satoh en Andrew Lawrence-King. Elly treedt regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten, en speelde onder meer met het Nederlands Kamerkoor, de Nederlandse Bachvereniging en het Nederlands Blazersensemble.

 


 

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.