Programma woensdag 30 januari 2013

Meriam de Korte (mezzo-sopraan), Willeke Smits (orgel)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Ad Wammes (1953)
Miroir

Arvo Pärt (1935)
My heart's in the Highlands (2000)
(alt en orgel)

Ad Wammes
Vallee des Danses 2 dansen

Francis Poulenc (1899-1963)
Les Bestiaires
-De geit
-De dolfijn
-De krab
-De karper

Arvo Pärt
Mijn Weg hat Wellen und Gipfeltäler

Igor Strawinsky (1882-1971)
-Baju, baju (voor mezzo-sopraan)
uit "Koshachi kolybelnyje pesni"
("Berceuses du chat")

Informatie over de uitvoerende(n)

Meriam de Korte studeerde Theater en Drama aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht. Na haar einddiploma studeerde zij Klassieke Zang aan het Conservatorium van Amsterdam.
In de Verenigde Staten nam zij deel aan workshops Opera en Drama op de Suny Purchase University te New York. Zij verleende haar medewerking aan diverse muziektheaterprodukties. Voor de KRO- radio en de Tjechische radio omroep zong zij liederen van Nederlandse Componisten.
Zij legt zich toe op muziek uit de 20ste en 21 ste eeuw. Zij zong de hoofdrol in de moderne opera:"Die Fahrradstand Oper"van componist G. Trujillo. Recensies volgden in de Volkskrant, het AD en Trouw. De opera is onder meer uitgezonden door de Concertzender en het televisieprogramma NOVA. In 2005 zong zij de hoofdrol in de moderne opera "De Behang Conversatie" van componist M. Sporck.
Met haar ensemble verzorgt zij ook concerten in Duitsland, onder meer in Berlijn, Aken, Bochum en Hamburg.


Willeke Smits 
studeerde orgel, piano, kerkmuziek en koordirectie. Ze heeft een uitgebreide concertpraktijk, waarin uitdagende programmering centraal staat en concerteert zowel solistisch als in ensemble verband.

Willeke is cantor-organist van De Rank in Nieuwegein-Zuid en organist van het monumentale Ruprechtorgel van de Tuindorpkerk in Utrecht. Ze is vaste dirigent van het Nieuwegeins Kamerkoor, dat in 2011 de Cultuur Award Nieuwegein heeft gewonnen. Ter gelegenheid van het 30-jarig bestaan is met groot succes de geënsceneerde uitvoering van de opera Dido en Aeneas van Henry Purcell uitgevoerd.

Willeke heeft een privé lespraktijk voor piano en orgel in Maarssen en omstreken.

In 2005 nam ze haar eerste solo-cd op, met werken van J.S. Bach, C.Ph.E. Bach en D. Scarlatti. In 2011 verscheen een tweede cd met orgelwerken van Hendrik Andriessen, die onder meer met een 10 in het blad ‘Luister' is gewaardeerd.

Willeke is onder meer bestuurslid van de Koninklijke Verenigign van Organisten en Kerkmusici (KVOK) en de Stichting Utrecht Orgelland. Willeke Smits is cultureel adviseur van de zondagmiddagconcerten in de Sint-Willibrordkerk in Utrecht. www.willekesmits.nl


Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.