Programma woensdag 20 maart 2013

Trio Cortado Arthur Klaasens (hobo), Jasper Grijpink (klarinet), Hannah de Witte (fluit)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Reinhold Glière (1875-1956)
Huit Pieces pour violon et violoncello
(op. 39 deel 1)
W.A. Mozart (1756-1791)
Strijktrio (deel 1)
Alexander Scriabin (1872-1915)
Prelude voor de linkerhand (op 9 nr 1)
Malcolm Arnold (1921-2006)
Divertimento (op. 37)

Informatie over de uitvoerende(n)

Trio Cortado

Hannah de Witte (1985) begon op zevenjarige leeftijd met fluitlessen bij Gerdien Wichers aan Parnas, Huis voor Kunst en Cultuur te Leeuwarden. Na een tussenjaar bij Gera van der Meulen in Groningen, vervolgde ze in 2004 haar studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar kreeg ze lessen van o.a. Eline van Esch, Rien de Reede en Thies Roorda. Ze kreeg orkestklassen van Emily Beynon en Kersten McCall. Naast haar hoofdvak fluit heeft Hannah zich verdiept in de traverso. Zij kreeg door middel van een Minor lessen van Kate Clark en Wilbert Hazelzet. Hannah volgde masterclasses bij o.a. Wil Offermans, Robert Dick, Patricia Morris (piccolo), Peter-Lucas Graf, Trevor Wye en William Bennett. Ze remplaceerde bij het Residentie Orkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Residentie Bach Orkest. Hannah tourde met verschillende studentenorkesten naar o.a. Zweden en China.Naast haar studie is Hannah al enkele jaren actief als fluitdocente bij Harmonievereniging Excelcior in Pijnacker en Muziekvereniging Laurentius in Voorschoten. Daarnaast geeft zij privéles aan huis.

Arthur Klaassens is op 9-jarige leeftijd begonnen met hobo spelen bij Ali Groen. Hij studeert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, aanvankelijk bij Hans Roerade en tegenwoordig bij Lucas Macias Navarro en Alexei Ogrintchouk. Hij sloot zijn Bachelor-fase af met een 9 in Augustus 2012, en vervolgt zijn studie momenteel aan hetzelfde instituut. Hij heeft met verschillende orkesten gesoleerd, waaronder het Viotta Jeugdorkest, het Nieuw Mannheim Orkest en het symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium. In 2009 was Arthur finalist van het Stichting Jong Muziektalent Nederland Concours. Hij speelt in verschillende orkesten en ensembles, waaronder hetLonginuskwintet, Ensemble Montage, meerdere projecten tijdens de NJO Summer Academy 2009 en de György Ligeti Academie. Hij remplaceerde bij het Residentie Orkest, het ASKO-Schönberg Ensemble en het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ook vormt hij duo's met Mengjie Han (piano) en Andrea Voets (harp). In 2010 heeft Arthur op uitnodiging van de Nederlandse ambassade van Tunesië en het Prinses Christina Concours een solo-recital gegeven op een internationaal muziekfestival in Tunis. Tijdens de zomer van dat jaar soleerde hij ook met het ensemble "De Solisten van het Residentie Orkest" tijdens hun tournee in Frankrijk. In Januari 2012 was hij geselecteerd om deel te nemen aan een exclusieve masterclass door Alexei Ogrintchouk in de kleine zaal van het Concertgebouw te Amsterdam.

Jasper Grijpink (1985) had les van Jan van den Eijnden, Nido Roovers, Bas de Jong en Ab Vos. Hij sloot zijn bachelor in Den Haag af met een 9,5 en studeerde verder bij Pierre Woudenberg en in de ‘orkest master' van het Residentie Orkest. In mei 2012 behaalde hij zijn masterdiploma met een 9 aan het Koninklijk Conservatorium als student van Pierre Woudenberg. Hij had ook les van Eric Hoeprich op historische instrumenten en volgde masterclasses bij Karl Leister, Martin Fröst, Michael Collins en Béla Kovács. Jasper remplaceerde bij onder andere The Amman Symphony Orchestra (Jordanië), het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, het Residentie Orkest, Amsterdam Sinfonietta, het Noord Nederlands Orkest, het Asko | Schönberg Ensemble en het Radio Filharmonisch Orkest en speelde met diverse orkesten klarinetconcerten van onder meer Mozart, Finzi, Spohr, Adams, Shaw en Copland. In december 2011 speelde hij het 1e en 2e deel van het klarinetconcert van Mozart met het Symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium onder leiding van Jac van Steen. In het voorjaar van 2013 zal Jasper de Nederlandse première verzorgen van het klarinetconcert (‘Movements for a clarinet concerto') van Benjamin Britten.Tijdens zijn studie Politicologie in Leiden (BA, 2008) speelde hij in het orkest van LSKO Collegium Musicum waar hij in 2006 ook als bestuurslid actief was. Vanaf 2009 was Jasper actief in de besturen van Het Nieuwe Mannheim Orkest en het Nieuw Haags Ensemble. Dit laatste ensemble speelde in augustus en september 2012 de Nederlandse première van de opera ‘Death Knocks' van Christian Jost.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.