Programma woensdag 2 oktober 2013

Karin Kuijper en Janine de Leeuw (piano vierhandig)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Franz Schubert (1797-1828)
Fantasie f mineur opus 103 D.940
- Allegro molto moderato
- Largo
- Allegro vivace

Gabriel Fauré (1845-1925)
Dolly Suite pour piano 4 mains opus 56
- Berceuse
- Mi-a-ou
- Le Jardin de Dolly
- Le Pas Espagnol

Informatie over de uitvoerende(n)

Na haar Gymnasiumopleiding studeerde Janine de Leeuw piano aan het Utrechts Conservatorium bij Ria Groot. Al tijdens haar opleiding legde zij zich toe op de kamermuziek. Zij begeleidde vele zangers en instrumentalisten onder leiding van o.a. Thom Bollen.
Ook na haar studie bleef het samenspelen favoriet. Als begeleidster van fluitiste Anne-Marie van den Berg ontdekte zij de muziek van de twintigste eeuw, met pianiste Dorothée Fonteijn vormde zij jarenlang een piano-duo en in theater Branoul in Den Haag werkte ze mee aan verscheidene theaterproducties o.l.v. Rein Edzard.
Met veel plezier treedt Janine regelmatig op met Salonensemble Dames Danzi.
De samenwerking met pianiste Karin Kuijper is zeer inspirerend en heeft al tot meerdere succesvolle optredens geleid. Samen (her)ontdekken zij het uitgebreide en prachtige repertoire voor vier handen aan een piano.


Karin Kuijper studeerde hoofdvak piano aan het Gronings Conservatorium bij Akke Ferguson-Walma van der Molen en voltooide haar pianostudie bij Sumiko Nagaoka aan het Conservatorium in Utrecht.
Naast het lesgeven begeleidt zij vooral graag en vaak koren en zangers. Sinds 2011 maakt zij deel uit van de theaterproductie 'Kom vanavond met verhalen' van theatergroep De Kern. Verder voerde zij samen met dominee Carel ter Linden 'Die sieben letzte Worte unseres Erlösers' van Haydn uit, een combinatie van woord en muziek. Sinds 2009 vormt Karin Kuijper met Janine de Leeuw een pianoduo. Met veel passie en plezier werken ze aan een mooi repertoire en verzorgen ze concerten als duo 'Kuijper de Leeuw'.

 

 

 

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.