Programma woensdag 20 november 2013

Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld: Nicole van Jaarsveld (klarinet), Angélique Heemsbergen (piano)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Johannes Brahms (1833 - 1897)
Sonate in Es opus 120 nr. 2
I Allegro amabile
II Allegro appassionato
III Andante con moto en Allegro


Informatie over de uitvoerende(n)

Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld

Het op een jonge en sprankelende manier uitvoeren van traditionele werken hebben Angélique Heemsbergen en Nicole van Jaarsveld als doel. Het 'open karakter' van hun recitals wordt door het publiek zeer gewaardeerd. Angélique en Nicole waren te horen in de kleine zaal van het Concertgebouw en Muziekcentrum Vredenburg, alsook live tijdens het Programma Viertakt Podium op Radio 4. Het duo volgde masterclasses bij Pascal Devoyon, Charles Neidich en Ralph Manno. Verder werd het gecoacht door Céleste Zewald, Harrie Troquet, Marian Bolt en Hans Eijsackers.

Angélique en Nicole leerden elkaar kennen in 2007 tijdens de internationale tournee van Stichting I Romantici. Hun eerste concert was een feit tijdens het afstuderen van Nicole aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Zij vervolgden hun samenwerking met het geven van vele succesvolle recitals.

Hun voorliefde voor kamermuziek leidde ertoe Stichting KamerMuziek Utrecht op te richten. Een stichting die werken programmeert met piano en klarinet in de basis uitgebreid met blazers en strijkers. In het voorjaar van 2011 was de stichting voor het eerst op de Nederlandse concertpodia te horen en te zien. Samen met jonge, getalenteerde musici hebben Nicole en Angélique, naast het traditionele repertoire, werken met uiteenlopende, bijzondere bezettingen en een wereldpremière ten gehore gebracht.

Duo Heemsbergen & Van Jaarsveld is werkzaam voor Stichting Muziek in Huis, een organisatie die kamermuziekconcerten in zorgcentra verzorgt op het niveau van reguliere concertzalen.

 

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.