Programma woensdag 15 januari 2014

Quirinusensemble: Maria voor 't Hekke (mezzosopraan), Helene Michielsen (traverso), Ernst Stolz (viola da gamba), Earl Christy (theorbe)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma Georg Friedrich en Georg Philipp: vrienden voor het leven

Georg Friedrich Händel (1685 - 1770 )
Concerto à Cembalo solo con Viola da Gamba o Braccio" in C majeur
- Adagio
- Allegro
- Andante
- Vivace
Uit Cantate "Mi palpita il cor" :
- Aria (largo): Ho tanti affanni in petto
- Recitativo
- Aria: Se un di m'adora
Georg Philipp Telemann (1681 - 1767)
Sonate voor fluit, gamba en continuo in F majeur
- Dolce
- Allegro
- Largo
- Vivace
Uit Cantate:Heilige drei Könige
- "Ihr Völker hört"

Informatie over de uitvoerende(n)

 Maria voor't Hekke studeerde solozang aan de conservatoria van Zwolle en Den Haag bij Cilly Dorhout, Sophia van Sante en studeerde af bij Wout Oosterkamp. Daarnaast volgde ze zanglessen en masterclasses bij o.a. Lucia Meeuwsen, Frans Huyts, Margreet Honig en Marius van Altena. Momenteel is Marjan Kuiper haar zangcoach en volgt ze iedere zomer een masterclass Early music bij Evelyn Tubb en Michael Fields in Finland. Ze trad, soms als soliste, reeds op in het ensemble Haags ad Hoc, Bachkoor Holland, Nederlands Theaterkoor, Helios Kamerkoor en het vocale kwintet Cappella Affetta.

Helene Michielsen studeerde dwarsfluit aan het Koninklijk Vlaams Muziekconservatorium te Antwerpen. Traverso volgde ze bij Wim Brabants. Ze concerteerde in kamermuziekensembles en kamerorkesten en trad regelmatig op in combinatie met woord (poëzie en verhalen) en eurythmie. In Zeist deed ze een opleiding muziektherapie. Sinds 1994 woont ze in Nederland, geeft nog steeds les aan de Academie voor Muziek Woord en Dans te Mortsel (België) en treedt op in verschillende kamermuziekcombinaties.

Luitist Earl Christy is geboren in de Verenigde Staten. Hij studeerde bij Edward Martin en Nigel North aan de Universiteit van Indiana in Milaan bij Paul Beier en in Den Haag bij Toyohiko Satoh, aan het Koninklijk Conservatorium, waar hij zijn Bachelor- en Master diploma behaalde. Earl Christy is vooral actief in het herontdekken van lang verwaarloosde muziek voor de barokluit. Als solist trad hij op in verschillende landen van Europa en Noord Amerika. Ook op Festivals, zoals het Oude Muziek Festiaval te Utrecht. Ook als componist voor zijn instrument, is Christy actief. Zijn CD "Neue Lautenfruchte", werd door de internationale pers enthousiast ontvangen. Hij woont momenteel in Nederland.

Ernst Stolz studeerde verschillende hoofdvakken aan enkele conservatoria van Nederland. Zo studeerde hij aan het Koninklijk Conservatorium: blokfluit bij Micheal Barker, klavecimbel bij Bob van Asperen, fortepiano bij Stanley Hoogland en solozang bij Meinard Kraak. Hij studeerde piano bij Sumiko Nagaoka aan het conservatorium van Utrecht en studeerde af als docerend musicus. Koordirectie in Tilburg bij Louis Buskens en schoolmuziek in Rotterdam. Ook met gambisten als Wieland Kuijken, Freek Borstlap en José Vasquez werkte hij enige tijd. Hij speelt regelmatig in ensembles oude muziek en cantate-uitvoeringen. Onlangs verscheen een CD met enkele Vlaardingse musici.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.