Programma woensdag 19 maart 2014

FIDESSA KWARTET Ana Matias Pires en Matthea de Muynck (viool), Mirjam Vos (altviool), Ilse te Wies (cello)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Joey Rouken *1982
"And David Sang"
L. van Beethoven (1770-1827)
Strijkkwartet op. 59 no. 1, deel 1 (Allegro)
F. Mendelssohn Bartholdy (1809-1847)
Capriccio voor strijkkwartet

 

Informatie over de uitvoerende(n)

Matthea de Muynck (1988) kreeg haar eerste vioollessen op achtjarige leeftijd van Maria Schuurman aan de muziekschool van Barendrecht. Naast haar studie Klassieke Talen volgde zij de minor Practicum Musicae bij Kerstin Hoelen en Janet Krause aan het Koninklijk Conservatorium. Deze minor heeft haar zo geënthousiasmeerd voor de muziek, dat zij besloot verder te gaan met de Bachelor Viool aan het Koninklijk Conservatorium. Haar docent is Janet Krause. Matthea is een veelzijdig musicus: ze speelt graag kamermuziek en richtte samen met medestudenten van het Koninklijk Conservatorium het Fidessa Strijkkwartet op. Hiernaast speelt zij ook barokviool en treedt op met verschillende oude-muziek ensembles. Matthea volgde masterclasses bij o.a. Phillippe Graffin, Jaqueline Ross en Carolin Widmann en het Vogler Kwartet. In 2013 studeerde zij via het Erasmus programma een semester aan de Hochschule für Musik und Theater Leipzig bij Prof. Friedemann Wezel.

Ana Matias (Portugal) begon haar muziekstudie op twaalfjarige leeftijd aan het Conservatório Regional de Castelo Branco bij Hadewych Stenberg. Een jaar later vervolgde ze haar studie aan de Escola Profissional de Artes da Covilhã. In 2010 kwam Ana naar Nederland om te gaan studeren aan het Koninklijk Conservatorium bij Ilona Die Dhian Ho. Zij volgde masterclasses bij Anna Kratochvilova, Serguei Arutunian, Carmelo de Los Santos, Roberto Valdes, Anibal Lima, Alexandra Mendes, Daniel Rowland, David Fruhwirth en Felix Olschofka. Sinds dit jaar speelt ze als tweede violiste in het Fidessa Kwartet. Ana rondt binnenkort Bachelor af en hoopt verder te studeren in de orkestmaster van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Mirjam Vos (1991) begon op vijfjarige leeftijd met vioolspelen bij Clara Post op de muziekschool te Mijdrecht. Na vijf jaar Suzuki-onderwijs, werd zij in 2002 aangenomen in de Jong Talent afdeling van het Conservatorium van Amsterdam. Haar docent was Joyce Tan. Hierna volgde Mirjam de vooropleiding bij Lex Korff de Gidts. Van 2007 tot 2012 is ze lid geweest van het Nederlands Jeugd Strijkorkest (NJSO), en is daar gevallen voor de charmes van de altviool. Mirjam volgde masterclasses bij verschillende docenten, waaronder Sven Arne Tepl, Jürgen Kussmaul en Vera Bets. In 2013 haalde ze de bachelorbul Theologie en momenteel volgt ze de predikantsopleiding aan de Protestants Theologische Universiteit.

Ilse te Wies (1989) begon op 5 jarige leeftijd met cellospelen bij Wilma van der Wardt. Daarna kreeg zij les van Jan Ype Nota in de Jong Talentenklas van het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Ilse Studeert nu bij Lucia Swarts aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Ilse volgde Masterclasses bij Michel Strauss, Dimitri Ferschtmann, Harro Ruijsenaars, Mats Lidström en Reinhard Latzko. In Augustus 2010 speelde ze met Thomas Triesschijn, Arthur Rusanovsky en Luba Podgayskaya op het grachtenfestival in Amsterdam. Ilse speelt veel kamermuziek. Ilse speelt met een stok van James Dodd (1850, Londen), haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Instrumenten Fonds.

 

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.