Programma woensdag 2 juli 2014

Matthias Havinga,orgel (Amsterdam)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Marcel Dupré (1886-1971)
Uit: 15 Versets sur les Vêpres de la Vierge Op. 18
- Antiphon 1 ‘Terwijl de koning aan zijn tafel zit'
- Antiphon 3 ‘Ik ben donker, maar mooi'
- Antiphon 4 ‘De winter is voorbij'
- Ave Maris Stella 3 ‘Terwijl wij reizen, steun onze
wankele inspanningen'
- Ave Maris Stella 4 ‘Amen (Finale)
César Franck
(1822-1890)
Andantino
Louis Vierne
(1870-1937)
uit: 24 Pièces de fantaisie Troisième Suite, op. 54
- Impromptu
- Carillon de Westminster

Informatie over de uitvoerende(n)

Matthias Havinga  studeerde orgel bij Jacques van Oortmerssen aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Tevens studeerde hij af als pianist aan het Conservatorium van Amsterdam bij Marcel Baudet, en als kerkmusicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Jos van der Kooy en Theo Goedhart.

Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen, waaronder de eerste prijs op de Third Kotka International Organ Competition in Finland, 2009. Hij concerteerde in talloze Europese landen en de VS en maakte radio-opnamen in binnen- en buitenland. Zijn CD's ‘J.S.Bach-Italian Concertos' en ‘Passacaglia', uitgekomen bij Brilliant Classics, werden door pers en publiek lovend ontvangen. Op zijn 30e gaf Matthias zijn eerste masterclasses, aan orgelstudenten van het Conservatorium te Vilnius (Litouwen).

Matthias is een veelgevraagd solist en begeleider bij koren en orkesten. Hij speelde met het Koninklijk Concertgebouw Orkest, werkte met koren als het Collegium Vocale Gent, het Nederlands Kamerkoor en het Groot Omroepkoor, en soleerde op podia als Het Concertgebouw, de Gaudeamus Muziekweek, het Internationaal Orgelfestival Haarlem en Kamermuziekfestival Schiermonnikoog. Samen met blokfluitiste Hester Groenleer vormt hij een vast duo, dat streeft naar vernieuwende, verrassende programma's die ondanks ongebruikelijk repertoire toch toegankelijk en gevarieerd zijn.

Matthias is organist-titulaire van het driemanuaals Bätz-orgel uit 1830 in de Ronde Lutherse Kerk, Amsterdam. Als dirigent-organist is hij verbonden aan de Lutherse Augustanakerk te Amsterdam.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.