Programma woensdag 19 november 2014

Trio Cortado: Hannah de Witte (fluit), Arthur Klaassens (hobo), Jasper Grijpink (klarinet)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

J.S. Bach (1685-1750)
uit Das Wohltemperiertes Klavier
- Prelude en Fuga in Fis
- Prelude en Fuga in Cis
C. Avison
(1709-1770)
Sonate a trè
J.S. Bach

Italiaans Concert

Informatie over de uitvoerende(n)

Arthur Klaassens studeerde afgelopen jaar af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Daar heeft hij les gehad van Hans Roerade, Lucas Macias , Karel Schoofs en Alexei Ogrintchouk. In 2009 was Arthur finalist van het Stichting Jong Muziektalent Nederland concours. Ook heeft hij dat jaar meerdere prijzen ontvangen tijdens het Prinses Christina Concours. Hij maakt deel uit van het Longinuskwintet, en is mede-oprichter van Trio Cortado, een uniek houtblazerstrio bestaande uit fluit, althobo en basklarinet. Arthur heeft ook ruime ervaring in het spelen bij de Nederlandse orkesten. Zo speelde hij onder andere bij het Residentie Orkest, het ASKO|Schoenberg Ensemble, Het Gelders Orkest, het Combattimento Consort, het Nederlands Kamerorkest en het Radio Filharmonisch Orkest.

Hij soleerde met vele verschillende orkesten, waaronder het Viotta Jeugdorkest, het Nieuw Mannheim Orkest en het symfonieorkest van het Koninklijk Conservatorium, met concerten van onder meer Mozart, Martinu en MacMillan.

Hannah de Witte (1985) behaalde in 2012 haar diploma Master of Music met de gradatie 'excellent' aan het Conservatorium van Amsterdam, waar ze studeerde bij Marieke Schneemann. In 2010 studeerde ze voor haar bachelor cum laude af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Haar docenten waren Thies Roorda, Eline van Esch en Rien de Reede. Regelmatig wordt ze als gastspeler gevraagd bij diverse professionele orkesten als het Residentie Orkest, het Radio Filharmonisch Orkest, Holland Symfonia, de Marinierskapel en het Asko-Schönberg Ensemble.
Daarnaast speelt kamermuziek een grote rol; Hannah maakt deel uit van Trio Cortado het Longinuskwintet en Duo Regentes. Als fluitdocente is zij actief bij muziekverenigingen in de regio Den Haag. Naast de moderne fluit studeerde Hannah traverso bij Marten Root en Kate Clark, in de vorm van bijvak.

Jasper Grijpink (1985) had les van Jan van den Eijnden, Nido Roovers, Bas de Jong en Ab Vos. Hij sloot zijn bachelor in Den Haag af met een 9,5 en studeerde verder bij Pierre Woudenberg en in de ‘orkest master' van het Residentie Orkest. In mei 2012 behaalde hij zijn masterdiploma met een 9 aan het Koninklijk Conservatorium als student van Pierre Woudenberg. Hij had ook les van Eric Hoeprich op historische instrumenten en volgde masterclasses bij Karl Leister, Martin Fröst, Michael Collins en Béla Kovács. Jasper remplaceerde bij onder andere het orkest van de Koninklijke Luchtmacht, het Residentie Orkest, Amsterdam Sinfonietta, het Noord Nederlands Orkest, het Asko | Schönberg Ensemble en het Radio Filharmonisch Orkest. Tijdens zijn studie Politicologie in Leiden (BA, 2008) speelde hij in het orkest van LSKO Collegium Musicum waar hij in 2006 ook als bestuurslid actief was. Vanaf 2009 was Jasper actief in de besturen van Het Nieuwe Mannheim Orkest en het Nieuw Haags Ensemble. Dit laatste ensemble speelde in augustus en september 2012 de Nederlandse première van de opera ‘Death Knocks' van Christian Jost.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.