Programma woensdag 1 april 2015

Nathalie Mees (sopraan) en Henk Mak van Dijk (piano)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma Toothbrush Time!

William Bolcom (1938)
- Toothbrush Time
Tekst: Arnold Weinstein; Uit ‘Cabaret Songs'
Arnold Schönberg (1874-1951)
- Galathea
Tekst:Frank Wedekind; Uit ‘Brettl Lieder'
Benjamin Britten (1913-1976)
- Funeral Blues
Tekst: W. A. Auden; Uit ‘Cabaret Songs'
Friedrich Holländer (1896-1976)
- Lass mich einmal deine Carmen sein
Tekst: R. Liebmann/F. Holländer
Uit ‘Einbrecher'
Kurt Weill  (1900-1950)
- I'm a stranger here myself
Tekst: Ogden Nash; Uit ‘One touch of Venus'
Kurt Weill
- Je ne t'aime pas
Tekst: Maurice Magre
Benjamin Britten (1913-1976)
- Calypso
Tekst: W.A. Auden; Uit ‘Cabaret Songs'
William Bolcom (1938)
- Amor
Tekst: Arnold Weinstein; Uit ‘Cabaret Songs
Dirk Witte (1885-1932)
- Mens, durf te leven
Tekst: Dirk Witte

Informatie over de uitvoerende(n)

Nathalie Mees  (1975) behaalde in mei 2005 haar diploma aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Haar docenten gedurende de opleiding waren Lenie van den Heuvel, Sasja Hunnego en Barbara Pearson.
Zij volgde masterclasses bij onder andere Jill Feldman, David Wilson Johnson, Meinard Kraak, Jard van Nes, Nicoletta Olivieri, Nelly Miricioiu & Alexander Oliver.
Momenteel wordt zij gecoacht door Gemma Visser.
Nathalie zong onder leiding van Reinbert de Leeuw, Jaap van Zweden, Jac van Steen, Jurjen Hempel en Peter Dijkstra.

 

Henk Mak van Dijk:

Henk Mak van Dijk  is een veelzijdig pianist met een stevige klassieke basis, opgeleid aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag. Op zoek naar avontuur kwam hij op Java terecht waar hij geruime tijd als pianist werkte op het conservatorium van Yogyakarta en concerten gaf op Java en Sulawesi. Hierna was hij een aantal jaren verbonden aan conservatoria in Nederland, waar hij intensief kamermuziek speelde. Hij speelde voor Nederlandse radio en televisie, treedt op als pianist, zowel als solist, in kamermuziekverband als in liedrecitals in zeer uiteenlopend repertoire en houdt lecture-recitals over Indische muziek.
In samenwerking met het Nederlands Muziek Instituut maakte Henk Mak van Dijk samen met de sopraan Renate Arends een cd met liederen van Indische componisten (‘Angin timur gelumbang barat') en gaf hij in Den Haag een serie concerten in het kader van de Indische Zomer, op de Pasar Malam Besar en op het Festival Classique. Van zijn hand verscheen in 2007 het boek De oostenwind waait naar het westen, over Indische componisten en Indische composities (KITLV Press, Leiden). Ter gelegenheid van de vijftigste Pasar Malam Besar stelde hij de grote tentoonstelling Werelds - over Indische klassieke muziek 1870-1945 samen. Uniek is de door hem ontdekte en nieuw leven ingeblazen opera Attima van Constant van de Wall die speciaal voor het jubileum van de Pasar in de Koninklijke Schouwburg werd opgevoerd.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.