Programma woensdag 20 september 2006

Zimbello (Nelleke ter Berg, gitaar; Martine Sikkenk, mandoline; Brechtje Roos, blokfluit)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Goed gezelschap, karaktervolle beaujolais, tafelmuziek, smeuïge verhalen, coq au vin, openhartigheid, spelletjes, toetje met verrassing: Zimbello brengt alles ter tafel! In dit programma dat is gebaseerd op alles wat zich afspeelt rond de tafel klinkt oude en nieuwe muziek op blokfluiten, mandolines, gitaar, theorbe, wijnglazen en tafels. Op het menu staan onder andere drinkliederen van Purcell en oude en eigentijdse tafelmuziek van Telemann en De Mey. Voor wie een luisterend oor zoekt: Ask Dr. Frank, een nieuw werk dat Meijering speciaal voor Zimbello componeerde. Tot slot misschien een luid gezongen lied op het goede leven??

G.Ph. Telemann (1681-1767)
Sonate in b (uit tafelmuziek):
- cantabile
- allegro
- dolce
- allegro

H. Purcell (1659-1695)
Catch

T. De Mey (1956)
Musique de Table (1986)

J.J. Van Eyck (c. 1590-1657)
Uit Uitnement Kabinet (1646): Der Fluyten Lusthof: Suite in d:
- intrada
- ballette gravesande
- Laura
- aerdigh Martyntje
- sarabande
- courant
- pastorella
- bravade

Informatie over de uitvoerende(n)

Voor Zimbello (Nelleke ter Berg, Brechtje Roos en Martine Sikkenk) telt niet alleen de muziek, maar ook de wijze waarop deze gebracht wordt: Samen met autonoom vormgever Natascha Helmer en regisseur Sjoerd Wagenaar (PeerGrouP) is het programma aaneengesmeed met aandacht voor oor èn oog. Om Alles op tafel op een passende plek te laten horen en zien presenteert Zimbello zich op drie inspirerende locaties die iets met vormgeving te maken hebben. Omringd door designmeubelen speelt het trio tijdens openingsuren in de winkels Vormvast Interieurs & lifestyle Breda en Does Interieurs Laren en op één van de nieuwste creatieve plekken in Den Haag: de Caballero Fabriek (première 21 september 20.00 uur). De presentatieconcerten zijn gratis toegankelijk, maar het is wel aan te bevelen om voor Den Haag even te reserveren.

Zimbello bestaat uit Nelleke ter Berg-gitaar/theorbe, Brechtje Roos-blokfluiten en Martine Sikkenk-mandoline, mandola; drie gedreven, ambitieuze, eigenzinnige musici die vol energie en met doordachte, thematische programma's klassieke muziek brengen. Met verstand van zaken, aandacht voor presentatie en het lef om van gebaande paden te treden, laat Zimbello horen en zien dat muziek (leef)tijdloos is.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.