Programma woensdag 16 november 2016

Jasmijn Burger (viool), Sonja Schravesande (viool), Ursula Skaug (altviool), Julia van Leeuwen (cello)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Dmitri Shostakovich (1906-1975)
Strijkkwartet no. 2,
- Moderato, con moto
Wolfgang Amadeus Mozart
(1756-1791)
Strijkkwartet KV 387 in G groot.
- Allegro vivace assai
- Menuetto, Allegro, Trio
- Andante Cantabile
- Molto Allegro

Informatie over de uitvoerende(n)

Jasmijn Burger (1997)  geboren te 's Gravenhage, begon op zes jarige leeftijd met viool spelen bij Stieneke Voorhoeve-Poot volgens de Suzuki methode. In 2006 nam Jasmijn deel aan de Suzuki World Convention in Turijn. In 2007 won zij verschillende prijzen bij het IPMC en was twee jaar opeenvolgend finalist op het Florence Concours. In 2008 op 10-jarige leeftijd werd ze toegelaten tot de Jong Talent klas aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier heeft zij zeven jaar les gehad van Kerstin Hoelen. In 2010 won Jasmijn de Herman Krebbers prijs tijdens de Iordens Viooldagen. Bij alle drie de orkesten van Viotta is zij concertmeester geweest. In september was zij als concertmeester van het Atheneum Kamerorkest (AKO) van het Koninklijk Conservatorium op een tournee naar Helsinki, Finland. Sinds juli 2015 vervolgt zij haar vioolstudie bij dhr. Jaring Walta. Van jongs af aan heeft zij deelgenomen aan het schoolonderwijs op de Vrije School in Den Haag. Jasmijn zit nu in de examenklas op de School voor Jong Talent op het Conservatorium te Den Haag. Zij speelt op een viool gebouwd door Willem Bouman in 1971.

Sonja Schravesande (1999)  speelt sinds haar achtste jaar viool. Na drie jaar les te hebben gehad van Stieneke Voorhoeve-Poot werd zij toegelaten op de School voor Jong Talent van het Koninklijk Conservatorium als leerling van Kerstin Hoelen. Momenteel zit zij daar in 6vwo en heeft vioolles van Koosje van Haeringen.
Sonja volgde masterclasses van o.a Sigiswald Kuijken, Petru Munteanu en Mimi Zweig. Ook deed zij met veel plezier mee aan cursussen zoals Stringtime Niederrhein in Goch, de Indiana University Summer String Academy en Kloster Schontal, vaak mogelijk gemaakt door financiële ondersteuning van het Niemeijer Fonds. Bij haar deelname aan verschillende concoursen behaalde Sonja de derde prijs bij het Interprovinciaal Muziek Concours en een tweede prijs als solist en een eerste prijs met het kwartet Quatuore Furore op de Maassluise Muziekweek.
Sonja speelt op een viool van Aegidius Klotz en heeft een strijkstok van Van der Meer, beide in bruikleen gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Ursula Skaug  (1997) kreeg een brede muzikale opleiding vanaf jonge leeftijd, bestaande uit viool- en pianolessen en koorzang. Later koos ze voor altviool als haar hoofdinstrument. Ze had acht jaar les bij Julia Dinerstein aan het Hellendaal Instituut in Rotterdam. In 2015 werd ze toegelaten tot de bachelor altviool aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze studeert bij Mikhail Zemtsov. Ursula is prijswinnaar van de Maassluise Muziekweek, het Britten Altvioolconcours en het Prinses Christina Concours.

 

 

Julia van Leeuwen (1996)  begon op haar elfde met cello spelen op de SKVR als leerling van Ruud van der Wel. In 2012 ging Julia naar het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut waar ze les kreeg van Rosalie Ivanov-Seinstra. Sinds 2014 krijgt Julia les van Lucia Swarts , eerst op de Jong Talent afdeling en nu als bachelor studente aan het Koninklijk Conservatorium.
In 2013 won het kwartet waar Julia toen in speelde (o.a. met Ursula Skaug) de tweede prijs van de Kunstbende met een eigen compositie.
Julia kreeg masterclasses van Wouter Mijnders, Lenian Benjamins, Dimitry Ferschtman, Harro Ruijssenaars, Quarteto Quiroga en Aldo Mata, bij wie ze ook een zomercursus volgde in Llanes, Spanje. Ook heeft Julia sinds haar elfde in allerlei orkesten gespeeld zoals het Rotterdams Jeugd Strijkersensemble, het Rotterdams Jeugdorkest, het Concerto Grosso ensemble, Young Talent Orchestra, het Atheneum Kamerorkest en JeugdOrkest Nederland.

Sinds een jaar speelt Spuntinikwartet verschillende concerten door heel Nederland. Zij worden gecoacht door Lucia Swarts en Jaring Walta. 

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.