Programma woensdag 3 mei 2017

Trio Cortado: Hannah de Witte (fluit), Arthur Klaassens (hobo), Jasper Grijpink (klarinet)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

J.S. Bach (1685-1750)
Prelude en Fuga in C majeur
uit Das Wohltemperierte Klavier
M. Ravel (1875-1937)
Prelude en Fuga
uit Le Tombeau de Couperin
F. Couperin (1668-1733)
Premier Concert Royaux
J.S. Bach
III. Presto, uit het Italiaans Concert

 

Informatie over de uitvoerende(n)

Sinds december 2012 vormen Hannah de Witte, Arthur Klaassens en Jasper Grijpink Trio Cortado De drie blazers kennen elkaar van hun gezamenlijke studietijd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Het trio, met de ongebruikelijke samenstelling van fluit, althobo en basklarinet, viel al snel bij het publiek in de smaak.

De unieke bezetting heeft wel als gevolg dat er geen enkel stuk voor deze combinatie van instrumenten was geschreven. Eén oplossing hiervoor is het zelf bewerken van bestaande muziek. Dit geeft het trio de mogelijkheid veel verschillende muziek te spelen. Meesterwerken uit de klassieke tijd (Bach, Beethoven, Mozart) worden afgewisseld met recenter repertoire (Ravel, Debussy, Honneger en Schumann) en met 'moderne muziek' van onder andere Elliott Carter. De arrangementen die Trio Cortado speelt zijn allemaal door de spelers zelf gearrangeerd.

Inmiddels heeft Trio Cortado flink aan de weg getimmerd. Trio Cortado speelde onder meer in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Een aantal stukken van een concert in de zomer van 2013 is uitgezonden op Radio 4, waar het trio in september 2014 ook live te gast was (bij Opium op 4). In 2013 werd de halve finale bereikt van het Internationale Kamermuziekconcours Almere.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.