Programma woensdag 1 november 2017

Sylvain Dessane, altviool Sander Lekkerkerk, piano

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

J. Brahms (1833-1897) Sonate voor altviool en piano op. 120 no. 2 in Es Groot (1894):

- Allegro amabile

- Allegro appasionato

- Andante con moto; Allegro
 
A. Glazunow (1865-1936) Elegie op. 44 (1893)

Informatie over de uitvoerende(n)

Sylvain Dessane(1989) begon zijn muzikale onderwijs op achtjarige leeftijd met pianolessen en begon een jaar later met het bespelen van de altviool. Toen hij 18 jaar was, trad hij toe tot de klas van Isabelle Lequien in het conservatoire Boulogne-Bollancourt te Frankrijk en had daar ook les met Michel Michalakakos. Daar heeft hij naast het studeren van altviool zich bedreven in muziektheorie, -geschiedenis en  -analyse met Naji Hakim en daarnaast muziek schrijven, bladlezen, orkestspel en kamermuziek. In deze periode studeerde Sylvain ook pijporgel met Jean-Philippe Mesnier. Nadat hij een Erasmusuitwisseling in het Trinity College of Music in Londen had volbracht, kreeg hij in 2011 zijn diploma voor muziekstudies. Vanaf september 2011 studeerde hij bij Liesbeth Steffens en Mikhail Zemtsov aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 2014 zijn bachelor behaalde. Daarna begon hij te studeren bij Sven Arne Tepl aan het Conservatorium van Amsterdam.Sylvain Dessane

Sinds hij begon met musiceren, heeft hij in vele orkesten gespeeld onder leiding van onder andere Jac van Steen, Evelyne Aïello, François-René Duchable, Lawrence Foster, Martin Zieghart en Suzanne Mälkki. Daarnaast heeft hij lessen gevolgd om bedreven te worden in het onderwijzen van muziek bij Koosje van Haeringen en Julia Stegeman. Inmiddels geeft hij regelmatig les.

Sylvain heeft een grote liefde voor kamermuziek, waardoor hij in diverse kamermuziekensembles en -opstellingen heeft gespeeld. Hij kreeg daarin begeleiding van Cartier-Bresson, Bertrand Raynaud, Isaac Rodrigez, Prof. Eberhard Feltz, Vladimir Bukac, Vladimir Mendelssohn, Jerry Horner, Richard Ireland, Stefan Metz, Marc Danel, Sandor Devich, Peter Cropper, Luc Marie Aguera, Yovan Markovich, Jonathan Brown, Abel Tomàs, Arnau Tomàs, Vera Martinez, Rainer Schmidt, Natalia Prishepenko, Heime Müller, Hariolf Schlichtig en veel anderen.

Momenteel is Sylvain altviolist bij het Aristos Quartet, waarmee hij een master voor strijkkwartet aan het Conservatorium van Amsterdam en het NSKA heeft behaald in 2015. Daarna heeft hij nog twee jaar een post-academische opleiding aan het Nederlands StrijkKwartet Academie waar hij met zijn ensemble in 2017 afstudeerde. Met dit strijkkwartet gaf hij verscheidene concerten op verschillende locaties en festivals.

Sander Lekkerkerk begon op negenjarige leeftijd met pianolessen. In 2008 nam hij deel aan het toneelstuk ‘Glenn Gould’, een theaterproductie met o.a. Stefan de Walle en alssanderlekkerkerk.jpg regisseur Franz Marijnen. Hij kreeg onder andere les van Marcel Baudet, artistiek directeur van het Young Pianist Foundation. Jarenlang speelde hij steevast als solist op het Haagse Vredesfeest en organiseert sinds 2016 een concertserie om voor buitenlandse studenten een podium en enige  financiële steun voor hun studie te verzorgen. Zomer 2014 deed hij mee aan de masterclass bij het FestiVal d’Anniviers te Grimentz, Zwitserland, waar hij een prijs en beurs ontving. Daarop werd hij uitgenodigd bij Opium op 4, het bekende radioprogramma, te spelen. Niet lang daarna speelde hij solo in de Jurriaanse Zaal in de Doelen in Rotterdam. Twee maanden daarna speelde hij in de Grote Zaal van de Doelen, waar Steve Reich’s music for a large ensemble werd uitgevoerd. In april 2015 kreeg hij de opdracht kreeg een heel pianoconcert van Mozart in een week in te studeren en de week daarop vertrok hij naar o.a. Zwitserland en België om dit uit te voeren. Sindsdien speelt hij met enige regelmaat in het buitenland. Hij ontving verder masterclasses van Hakon Austbo, Jan Dobrzelewsky, Martin Vojitsek, Riko Fukuda, Andreas Haefliger, Jean-Bernard Pommier en anderen. Momenteel bekwaamt hij zich verder bij Stéphane de May. Naast veel solospel speelt Sander graag met zijn pianotrio, Trio Solé, met Karen Su op de viool en Ignasi Solé Piñas op de cello. Ook geeft hij graag les

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.