Programma woensdag 1 november 2017

Sylvain Dessane, altviool Sander Lekkerkerk, piano

J. Brahms (1833-1897) Sonate voor altviool en piano op. 120 no. 2 in Es Groot (1894):

- Allegro amabile

- Allegro appasionato

- Andante con moto; Allegro

A. Glazunow (1865-1936) Elegie op. 44 (1893)

Sylvain Dessane(1989) begon zijn muzikale onderwijs op achtjarige leeftijd met pianolessen en begon een jaar later met het bespelen van de altviool. Toen hij 18 jaar was, trad hij toe tot de klas van Isabelle Lequien in het conservatoire Boulogne-Bollancourt te Frankrijk en had daar ook les met Michel Michalakakos. Daar heeft hij naast het studeren van altviool zich bedreven in muziektheorie, -geschiedenis en  -analyse met Naji Hakim en daarnaast muziek schrijven, bladlezen, orkestspel en kamermuziek. In deze periode studeerde Sylvain ook pijporgel met Jean-Philippe Mesnier. Nadat hij een Erasmusuitwisseling in het Trinity College of Music in Londen had volbracht, kreeg hij in 2011 zijn diploma voor muziekstudies. Vanaf september 2011 studeerde hij bij Liesbeth Steffens en Mikhail Zemtsov aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij in 2014 zijn bachelor behaalde. Daarna begon hij te studeren bij Sven Arne Tepl aan het Conservatorium van Amsterdam.Sylvain Dessane

Sinds hij begon met musiceren, heeft hij in vele orkesten gespeeld onder leiding van onder andere Jac van Steen, Evelyne Aïello, François-René Duchable, Lawrence Foster, Martin Zieghart en Suzanne Mälkki. Daarnaast heeft hij lessen gevolgd om bedreven te worden in het onderwijzen van muziek bij Koosje van Haeringen en Julia Stegeman. Inmiddels geeft hij regelmatig les.

Sylvain heeft een grote liefde voor kamermuziek, waardoor hij in diverse kamermuziekensembles en -opstellingen heeft gespeeld. Hij kreeg daarin begeleiding van Cartier-Bresson, Bertrand Raynaud, Isaac Rodrigez, Prof. Eberhard Feltz, Vladimir Bukac, Vladimir Mendelssohn, Jerry Horner, Richard Ireland, Stefan Metz, Marc Danel, Sandor Devich, Peter Cropper, Luc Marie Aguera, Yovan Markovich, Jonathan Brown, Abel Tomàs, Arnau Tomàs, Vera Martinez, Rainer Schmidt, Natalia Prishepenko, Heime Müller, Hariolf Schlichtig en veel anderen.

Momenteel is Sylvain altviolist bij het Aristos Quartet, waarmee hij een master voor strijkkwartet aan het Conservatorium van Amsterdam en het NSKA heeft behaald in 2015. Daarna heeft hij nog twee jaar een post-academische opleiding aan het Nederlands StrijkKwartet Academie waar hij met zijn ensemble in 2017 afstudeerde. Met dit strijkkwartet gaf hij verscheidene concerten op verschillende locaties en festivals.

Sander Lekkerkerk, geboren in 1996, begon op zijn negende met pianolessen bij Miroslav Dimitrov. In 2008 nam hij als pianist en acteur deel aan het toneelstuk 'Glenn Gould' van het Nationale Toneel onder regie van Franz Marijnen, met acteur Stefan de Walle. Vanaf 2008 volgde hij pianolessen bij onder andere Dorien Leidelmeijer, Marcel Baudet en Martin Lekkerkerk. Sander speelt jaarlijks bij het Haagse Vredesfeest en ging in 2014 op tour met het Zeeuws Jeugdorkest. Hij studeerde een jaar in de vooropleiding bij Stéphane de May aan Codarts, Hogeschool voor de Kunsten in Rotterdam en zal daar momenteel aan een bachelor beginnen. Recent nam hij deel aan een masterclass van het FestiVal d'Anniviers musique classique in Zwitserland en won daar de eerste FestiVal d'Anniviersprijs.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.