Programma woensdag 6 juni 2018

Carien de Bakker, viool; Camillo Cabassi, cello en Duco Burgers, piano

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Dmitri Shostakovich (1906-1975)
Sonate voor cello en piano opus 40 (1934)
-I Allegro non troppo
-II Allegro

Simon Burgers (1958)
Trio (2018)

Informatie over de uitvoerende(n)

Carien de Bakker (1990) begon op achtjarige leeftijd met vioolspelen op de muziekschool in Hilversum. Ze is actief als soliste, kamermusicus en viooldocente.

Na privélescariendebakker.jpgsen bij o.a Merijn Rombout en Joan Wijzenbeek, studeerde ze tijdens haar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam bij Lex Korff de Gidts en Kees Koelmans. In 2014 rondde ze met succes haar Bachelor studie af en haar Masterdiploma behaalde ze in 2017 in Utrecht, waar ze bij Elisabeth Perry studeerde.

Vanwege haar voorliefde voor kamermuziek, speelt ze in verschillende ensembles, waaronder het Borealis Trio. Met dit ensemble wonnen zij in 2012 de tweede prijs op het Tristan Keuris Kamermuziekconcours. 
Het Borealis Trio treedt regelmatig op door het hele land, onder andere voor de stichting Live Music Now, opgericht door de beroemde violist Yehudi Menuhin. Deze stichting brengt concerten naar mensen toe die zelf niet in staat zijn om naar concerten te gaan, bijvoorbeeld omdat ze in een psychiatrische instelling zitten, asielzoekers zijn of dakloos zijn.

Carien speelt regelmatig bij professionele orkesten, waaronder het Orkest van het Oosten. Ze heeft gesoleerd bij onder andere de Utrecht Conservatory Strings, het Cuypersensemble, kamerorkest De Klankkast, en Zomercursus Woudschoten. Daarnaast heeft Carien een uitgebreide lespraktijk, waar ze met veel plezier vioolles geeft.

Carien bespeelt een speciaal voor haar gebouwde Johannes Jacobs viool.

Camillo Cabassi had zijn eerste celloles op zesjarige leeftijd. Enkele jaren later begon hij aan het Modena Conservatorium zijn studie bij Marianne Chen en hij ontving de graad met de maximale score. Na twee CamilloCabassi.jpgjaren van specialisatie door middel van masterclasses met Natalia Gutman aan de Scuola di Musica di Fiesole, zette hij zijn studie voort aan de Basel Musikhochschule, alwaar hij bij Thomas Demenga zijn Master in Performance behaalde. Op dit moment is hij een student van Timora Rosler aan het Utrechts Conservatorium. Hij speelde ook voor cellisten als David Geringas, Giovanni Sollima, Antonio Meneses, Mario Brunello, Johannes Goritzki en Nicolas Altstaedt.

Camillo speelde in vele orkesten in Italië, zoals het Orchestra Giovanile Italiana (het Italiaans jeugdorkest) en het World Youth Orchestra onder leiding van de grootste dirigenten van Europa en de wereld (Riccardo Muti, Heinz Holliger, John Axelrod). Hij heeft vijf jaar ervaring als de cellist van het Quartetto Nardini, dat speelde voor en les nam bij de belangrijkste kwartetensembles van de Italiaanse en Europese muzikale wereld zoals Rainer Schmidt, Cuarteto Casals, Bennewitz Quartet, Quartetto di Venezia, Quartetto di Cremona, Jürgen Kussmaul en Antonello Farulli.

Duco Burgers (1991) begon op zesjarige leeftijd met pianospelen. Hij had les van Henk Mak van Dijk en van Peter Beijersbergen van Henegouwen. In 2001 was hij een van de winnaars van de jaarlijkse compositiewedstrijd van het Nederlands Blazersensemble met het stuk De Kloof, dat op het Nieuwjaarsconcert in het Concertgebouw te Amsterdam werd uitgevoerd. In 2009-10 DucoBurgers.jpgvolgde hij de vooropleiding van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij Marcel Baudet. Daarna nam hij les bij Bernd Brackman. Sinds 2012 studeert hij bij Klára Würtz aan het Utrechts Conservatorium. Hij volgde masterclasses bij onder andere Igor Roma, Enrico Pace, Rian de Waal en Fumiko Eguchi.   .
Duco combineerde zijn conservatoriumopleiding met een studie Duits aan de Universiteit van Amsterdam. Hij studeerde af op muzikale elementen in de late poëzie van Friedrich Hölderlin. De titel van zijn scriptie was: "Töne, Saiten und Gesang. Das Musikhafte und Kompositorische der späten Dichtung Hölderlins.“ Zo kon Duco zijn muzikale interesses met zijn literaire interesses verenigen.             

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.