Programma woensdag 20 juni 2018

Elise van der Wel (barokviool) en Anne-Linde Visser (piccolo cello)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Sonate in G voor viool en continuo (BWV 1021)
- Geen tempo aanduiding - Vivace
 
Cello suite VI in D (BWV 1012)
- Prelude – Gigue
 
Viool partita II in d (BWV 1004)
- Chaconne
 
Sonate in G voor viool en continuo (BWV 1021)
- Fuga (Presto)

Informatie over de uitvoerende(n)

Elise van der Wel (1992) studeerde barokviool bij Kati Debretzeni en behaalde in 2015 haar bachelor diploma. Momenteel is zij bezig met het behalen van haar Master-graad aan het conservatorium van Amsterdam bij Shunske Sato en Sayuri Yamagata.elise.jpg

Elise heeft concerten gegeven met ensembles als de Nederlandse Bachvereniging, Capriola di Gioia, il Gardellino, Collegium Marianum (Tsjechië) en BachPlus. Elise is vast lid en mede-oprichter van Le Concert d'Apollon, een orkest gericht op Franse barokmuziek.

Sinds februari 2017 bespeelt Elise een bijzondere viool die zij in bruikleen heeft van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds. De viool is in 1691 gebouwd door de Amsterdamse vioolbouwer Willem van der Sijde, en werd ooit bespeeld door de jonge prinses Juliana.

Anne-Linde Visser (1992) behaalde onlangs haar master barokcello bij Lucia Swarts aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Dankzij het Erasmus programma kreeg zij de mogelijkheid een jaar te studeren aan de Royal Academy of Music in Londen bij Jonathan Manson, bij wie ze ook viola da gamba lessen volgde.anne-linde.jpg

Anne-Linde heeft concerten gegeven met de Nederlandse Bachvereniging, het Tulipa Concort, Berlin Baroque, de Laurenscantorij, Le Concert d'Apollon en het Dutch Baroque Orchestra. Daarnaast maakt zij deel uit van het Castello Consort, een ensemble dat zich specialiseert in 17e-eeuwse muziek. Met dit ensemble speelde Anne-Linde op meerdere internationale festivals: de Internationale Handel-Festspiele Gottingen (Duitsland), het Festival d’Ambronay (Frankrijk), het BRQ festival in Vantaa (Finland) en het Beverley Early Music Festival (Engeland).

Anne-Linde speelt op een bijzondere 18de-eeuwse piccolo cello, die nog in originele staat verkeerd

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.