Programma woensdag 4 juli 2018

Geerten Liefting (Woerden)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

F. Mendelssohn-Bartholdy (1809-1847)
Sonate nr 3 in A
- Con moto Maestoso
- Andante Tranquillo

Geerten Liefting (1983)
Improvisatie
 
D. Buxtehude (1637-1707)
Prealudium in e (BuxWv 142)

Informatie over de uitvoerende(n)

Geerten Liefting (Nijkerk, dec 1983) Studeerde Orgel, Kerkmuziek, Improvisatie, Compositie en Koordirectie aan het Conservatorium van Utrecht, Antwerpen en Rotterdam bij ondermeer Reitze Smits, Wim Henderickx, Luc van Hove en Wiecher Mandemaker. Daarnaast studeerde hij Improvisatie bij Hayo Boerema en Cor Ardesch en compositie bij Peter Jan Wagemans.

Geerten is sinds augustus 2007 dirigent-organist van de Heilige Bonaventura te Woerden en tevens assistent-organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam en vesperorganist van de Domkerk te Utrecht.geertenliefting.jpg

In het jaar 2015 won hij ondermeer de 1e prijs op het International improvisatieconcours in Schwäbisch Gmuend en de 2e prijs op het Internationaal Improvisatieconcours in Luxemburg/ Dudelange en tevens in Biarritz. In 2016 won hij unaniem het Internationaal Improvisatieconcours in Haarlem.Hij speelde op belangrijke festivals in oa Engeland, Frankrijk, Duitsland en Italië.

In 2013 won hij de eerste prijs op het Hinsz- compositieconcours te Kampen, waar het Nederlands Kamerkoor zijn werk ‘Renovatio Mundi’ in première bracht. Geerten geeft veel concerten en componeert voor diverse bezettingen.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.