Programma woensdag 29 augustus 2018

Geerten van de Wetering, orgel (Den Haag)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma Cd presentatie '1918 - Organ music from a new era'

Johann Sebastian Bach/ bew. Michael Kremzow
Toccata d-moll (BWV 565) für Pedalsolo
 
Dietrich Buxtehude (1637 – 1707)
Ciacona c-moll (BuxWV 159) *
 
Geerten van de Wetering
Improvisatie
 
Siegfried Reda (1916 – 1968)
Vivace Uit: Orgelkonzert III (1948) *
 
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
Sinfonia uit ‘Wir danken dir, Gott, wir danken dir’ (BWV 29)
Bewerking voor orgel: Alexandre Guilmant

Tevens cd presentatie. De werken met een * zijn ook op de cd te beluisteren.

De cd ('1918 - Organ music from a new era') is na afloop van het concert verkrijgbaar.

cd1_geerten.png

Informatie over de uitvoerende(n)

Geerten van de Wetering studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn mastergraad orgel studeerde hij in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie). Verdere improvisatielessen volgde hij bij Ansgar Wallenhorst en koordirectielessen bij Wiecher Mandemaker.geerten2018.jpg

Geerten is organist van de Kloosterkerk te Den Haag en dirigent van het Woerdens Kamerkoor. Daarnaast is hij artistiek adviseur voor Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk en bestuurslid van Stichting Orgelstad Leiden. Hij was finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). In 2018 won hij het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem.

Geerten heeft een breed repertoire met bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek en speelde premières van diverse Nederlandse composities. Als solist concerteert hij in binnen- en buitenland, ook werkt hij regelmatig samen met koren en orkesten. Belangrijke elementen binnen zijn repertoire zijn daarnaast muziek van onderbelichte componisten en bijzondere, zelden uitgevoerde composities. Hij voerde o.a. het complete orgeloeuvre van Paul Hindemith en Anthon van der Horst uit, inclusief werken voor orgel en orkest. Naast het orgel als solistisch instrument te presenteren, gaat Geerten graag de combinatie met andere kunstdisciplines aan om het orgel bij een breder publiek bekend te maken.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.