Programma woensdag 7 november 2018

Paul Eggen, viool en Marsha Malenko, piano

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Philip Glass (1937)
Sonate (2009) (voor viool en piano)
- first movement
- second movement
- third movement
 
Astor Piazzolla (1921-1992)
enkele milonga’s

 MM en PE.png

Informatie over de uitvoerende(n)

Marsha Malènko studeerde piano vanaf haar 13de jaar aan het Koninklijk Conservatorium (Jong Talent Afdeling). Tijdens deze opleiding won zij prijzen op verschillende concoursen. Zij componeerde in opdracht van het Nederlands Blazers Ensemble en dit werk werd uitgevoerd in Paradiso Amsterdam en op televisie uitgezonden.marsha malenko.jpg
Op 19 jarige leeftijd trad ze op in New York in de Weill Recital Hall van Carnegie Hall naar aanleiding van het winnen van het Prinses Christina Concours. Op uitnodiging van de Nederlandse Ambassadeurs in Griekenland en Zwitserland heeft zij opgetreden in Athene, Zürich (The Dolder Grand Hotel) en Liechtenstein.
Ook trad zij op in Amsterdam, Hotel de L’Europe en de Koninklijke Industrieële Club.
Op de hoofdvakopleiding studeerde ze bij Paul Komen en Marcel Baudet. 
In 2011 behaalde ze de eerste prijs met haar bewerking van “Aan de Amsterdamse Grachten’. Deze prijs werd uitgereikt op het Prinsengrachtconcert in Amsterdam door Joop Stokkermans.
In 2014 heeft ze opgetreden in de kleine zaal van het Concertgebouw tijdens het NOB-meesterpianisten Lustrum Gala van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs. 
Op landgoed de Wulperhorst trad zij in 2014 meerdere malen op met Wibi Soerjadi en vertolkten zij samen op twee vleugels de pianoconcerten van Tsjaikovski nr. 1, Rachmaninoff nr. 2 en 3, en Prokofiev nr. 3.  
In december 2017 gaf zij op uitnodiging van het Veilinghuis Venduehuis der Notarissen te Den Haag een solo pianorecital.  
Masterclasses heeft zij gevolgd bij : Tatjana Zelikman, Daniel Wayenberg, Marietta Petkova, David Kuijken, Paolo Giacometti, Almudena Cano, Tamara Poddoubnaya, Victor Chouchkov. Ook ontmoette ze Martha Argerich.

Violist Paul Eggen behaalde zijn solodiploma (U.M.) aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en volgde tal van meestercursussen, waaronder bij Max Rostal. Zijn belangrijkste leraren waren Isidor Lateiner en Tibor Berkovits.

Paul Eggen, violist.jpg
Kamermuzieklessen volgde hij bij o.a. leden van het Lasalle Kwartet, het Takács Kwartet, het Juilliard Kwartet, het Kolish Kwartet en het Amadeus Kwartet.
Paul Eggen behaalde verschillende prijzen, met name in het  FriulAdria Concours (Venetië), in het internationale kamermuziekconcours in Calabrië (eerste prijs) en hij verwierf er de eerste prijs voor de beste uitvoering van hedendaagse muziek (eveneens in Italië).
Paul Eggen gaf vele concerten en hij speelde op verschillende internationale festivals. In Nederland trad hij onder meer op in het Amsterdamse Concertgebouw, de Rotterdamse Doelen en het Utrechtse Vredenburg.
Voorts werkte Paul Eggen mee aan CD-, film-, televisie- en radio-opnames, waaronder voor de NDR (Duitsland) en de RAI (Italië). De viool die hij bespeelt, is gemaakt door Antonio Capela.
In zijn uitvoeringen bouwt Paul Eggen voort op lange lijnen van belangrijke klassieke tradities. Zijn interpretaties zijn in de eerste plaats het resultaat van het zoeken naar het wezen, het karakter, de eigenheid en de expressieve en artistieke inhoud van betreffende composities.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.