Programma woensdag 16 januari 2019

The Hague String Trio: Justyna Briefjes, viool Julia Dinerstein, altviool Miriam Kirby, cello

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Franz Schubert (1797-1828)
Triosatz in Bes D 471
 
Mieczysław Weinberg (1919-1996)
Trio op. 48 (1950)
1 Allegro con moto
2 Andante
3 Moderato assai

Informatie over de uitvoerende(n)

The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna, Julia en Miriam. Na jaren van studie en werk in vele landen, waaronder Rusland, Mexico, Noorwegen, Engeland, Duitsland en Nederland, hebben ze zich alle drie in Den Haag gevestigd. Zij kwamen bij elkaar om hun liefde voor kamermuziek te delen en en hebben zich in de vele jaren tot een hecht ensemble gevormd. Het trio verkent graag het uitgebreide strijktriorepertoire, van de geliefde meesterwerken tot de minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden.

Zij werken graag samen met componisten zoals Robin Holloway, Kerry Woodward, Henk van der Vliet, Arne Werkman en Reza Nakisa, evenals met medemusici, waaronder hoboïste Pauline Oostenrijk en pianist Daniël Kramer, met wie ze regelmatig spelen. The Hague String Trio treedt op in geheel Nederland en geeft elk jaar concerten in Engeland en Duitsland, waar het een trouw publiek heeft opgebouwd. In de zomer van 2019 zal het in Zwitserland optreden op het Festival Rencontres Musicales de Champéry.

Justyna en Miriam zijn beiden lid van het Residentie Orkest in Den Haag en Julia is een vooraanstaande altviooldocente aan verschillende conservatoria in Nederland.

thehaguestringtrio.jpg

 

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.