Programma woensdag 31 juli 2019

Anna Karpenko, orgel (Den Haag)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Heinrich Ignaz Franz von Biber (1644 — 1704)
Sonata representative voor viool solo en basso continuo (bewerking voor orgel door Anna)
- Allegro - Nachtegaal - Koekoek - Kikker– Kip - Haan - Kwartel - Kat - Musketier Mars– Allemande
 
Johann Sebastian Bach (1685 – 1750)
Prelude en Fuga in a, BWV 543
 
Louis-Claude Daquin (1694 — 1772)
Le Coucou  uit Pièces de Clavecin (orgel)
 
Johann Baptist Strauss jr (Johann Strauss II) (1825 –1899).
Polka “Im Krapfenwald’l”
(bewerking voor orgel door Anna)

Informatie over de uitvoerende(n)

Anna Karpenko is geboren in Moskou en  studeerde klavecimbel en orgel (cum laude) aan het Moskouse Staats Conservatorium bij Alexey Parshin en Olga Martynova. Anna studeerde in juni 2015 af voor haar Master Degree Orgel aan het Rotterdams Conservatorium bij Ben van Oosten.

Ze won verschillende prijzen op internationale concoursen (w.o. 1ste prijs International Organcompetition Marcello Galanti 2002, Italie, en prijs voor beste uitvoering van Tariverdievs orgelwerken en diploma op de Tariverdiev Competition 2007 in Kaliningrad). In 2015 won zij de 2de prijs op het Internationaal Orgelconcours Breda.

AnnaKarpenko.jpgZij treedt op als soliste (o.a. op orgelfestivals in Tallinn), als begeleider van solisten en maakte deel uit van de ensembles ‘Hermitage Group’ en ‘Pratum Integrum’. Als solist van deze ensembles nam zij 7 Caro Mitis CDs op. Vanaf 2015 vormt zij het duo “Toetsen en fluiten”  met de fluitiste Katja Pitelina.

Anna heeft meermalen zitting genomen in de jury van jeugdcompetities. Zij volgde masterclasses bij o.a. Guy Bovet, Jean Guillou, Lorenzo Ghielmi en Martin Haselbock. Zij was docent voor orgel, piano en klavespiano en klacesimbelimbel in Moskou en organiseerde het 1ste Jeugd Orgelfestival in Tallinn (2012) en masterclasses en concerten in Scheveningen in 2013; onder haar leerlingen zijn veel laureaten van jeugdcompetities. Zij assisteerde bij de organisatie van masterclasses voor jonge organisten uit Rusland op het Bachfestival Dordrecht 2014.

Zij is pianodocent in Haenen muziekschool in Voorburg en organist in Pro Rege (Rotterdam).  

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.