Programma woensdag 7 juni 2006

Lisanne Soeterbroek en Rosa Arnold, viool; Stephanie Steiner, altviool; Elisabeth Wiklander, cello; Danny Felsteiner, contrabas

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Hans Cox (1930)
Four Studies (1988)
- Adagio Liberamente
- Poco Allegro
- Adagio Sostenuto
- Allegro Assai 

J. S. Bach (1685-1750)
uit suite nr 5 in c moll voor cello
-Prélude

Lars Larsson (1908-1986)
Concertino voor Contrabas en strijkers (1957)
-Ballad: Moderato
-Arioso: Lento
-Finale: Allegro Vivace

Meer informatie over het programma

Hans Cox: Four Studies

In deze 4 uitdagende etudes voor contrabassolo, geschreven door de Nederlandse componist Hans Cox, wordt een unieke sfeer gecreëerd door in elkaar overlopende melodieën en harmonieën, waarbij het hele bereik van de contrabas gebruikt wordt. Iedere studie heeft zijn eigen karakter, dat voornamelijk wordt gevormd door de complexe ritmes, tempi en intervallen.

J.S. Bach : Prélude uit suite No. 5. BWV 1011

De oorspronkelijke manuscripten van de suites van Bach zijn verloren gegaan. We hebben de suites te danken aan het kopieerwerk van Bachs tweede vrouw, Anna Magdalena en analyses van deskundigen, waardoor de stukken bijna authentiek zijn. Desalniettemin blijven de verbindingsbogen over de noten en andere versieringen een heikel punt in de authenticiteit van het muziekstuk, waardoor er ontzettend veel interpretaties van het muziekstuk bestaan.

Lars Larsson: Concertino voor Contrabas en strijkers

Larsson studeerde in Wenen bij Alban Berg voordat hij zich vestigde als compositieleraar in Stockholm. Naast symfonieën en symfonietas schreef Larsson 12 soloconcertino's voor de volgende instrumenten: fluit, hobo, klarinet, fagot, hoorn, trompet, trombone, viool, altviool, cello, contrabas en piano. Over het concertino voor contrabas zei Larsson zelf dat het stuk nooit mocht worden uitgevoerd met pianobegeleiding: dit zou het karakter van het stuk te veel aantasten.

Informatie over de uitvoerende(n)

De aanvullende informatie is nog niet beschikbaar.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.