Programma woensdag 20 november 2019

Estehaagse Ensemble: Rachel Davies-Farr (barok dans), James Hewitt (barokviool), Xiangji Zeng (barokviool), Tomas Kardos (viool bas), Asako Ueda (theorbe)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Marin Marais (1656-1728)

Suite II in g minor
from Pieces en trio pour les flutes, violon, et dessus de viole (Paris, 1660)
Prélude
Fantaisie
Sarabande I
Sarabande II
Rondeau
Gigue
Gavotte
Menuet I
Menuet II
Plainte
Passacaille
Petite Passacaille
Air gay

Marin Marais studeerde bij Lully en was vervolgens werkzaam als componist en speler van viola da gamba aan het koninklijk hof in Versailles.
'Pieces en Trio' is een verzameling danssuites die de levendige elegantie van de Franse barokstijl uitstraalt.

Informatie over de uitvoerende(n)

De naam 'Estehaagse Ensemble' is een spel op 'Esterhazy', het paleis waar Haydn werkte, en 'Haagse', wat betekent van Den Haag, de stad waar het ensemble is gevestigd.
Het werd opgericht door barokviolisten James Hewitt (afgestudeerd een paar jaar geleden aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag bij Pavlo Beznoziuk, en nu leraar van de historische improvisatie daar), en Xiangji Zeng (studeert momenteel aan het Koninklijk Conservatorium bij Lucy van Dael en Ryo Terakado). Ze zijn gespecialiseerd in kamermuziek op historische instrumenten en werken regelmatig samen, zowel als duo, als als een barok trio sonataAsakoUedajpg.jpg-ensemble.jameshewitt.jpgtomaskardos.jpgxiangjizeng.jpg
Het repertoire varieert van de zeventiende tot de vroege negentiende eeuw, en het ensemble speelt concerten in zalen variërend van kerken in heel Nederland, en de opening van het Nederlandse Parlement in de Ridderzaal, tot privé-huiskamerconcerten.

Zangeres en danseres Rachel Farr is opgeleid aan zowel de Royal Academy of Dancing als Trinity College (London), Fontys Conservatorium (Tilburg) rachelfarr.jpgen aan de Universiteit Utrecht. Haar gezongen repertoire, als solist en als koorlid, reikt van de middeleeuwen tot nu.
Tevens danst zij repertoire van de renaissance tot en met de vroege negentiende eeuw. Zij geeft dansles aan o.a. studenten van het Conservatorium van Amsterdam, alsmede workshops en cursussen dans. Zij maakt ook choreografieën voor barok opera producties.
In 2006 richtte ze het Aeolus Barok Ensemble op en sinds 2013 is zij lid van het Klemisch Consort Berlin.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.