Programma woensdag 5 februari 2020

Serena Jansen (zang) & Carla Bos (harp)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Marjory Kennedy-Fraser (1857-1930)
The Wild Swan

David Watkins (1925-)
Scarborough fair

Benjamin Britten (1913-1976)
The Salley Gardens

John Thomas (1826-1913)
Watching the wheat

Joaquin Rodrigo (1901-1999)
Nani, nani

Richard J. Neumann (1915-1984)
-Noches, noches
-Yo m’enamori d’un ayre

Informatie over de uitvoerende(n)

Na het cum laude behalen van haar beide zangdiploma’s aan het Koninklijk Conservatorium van Den HaaSerenaJansen.pngg, vervolgde Serena Jansen haar zangstudie bij Heent Prins.
Serena is een zangeres die zich prima thuis voelt in het klassieke barok-romantisch en contemporain repertoire, maar daarnaast ook uitstapjes naar volksmuziek, licht klassiek repertoire en de populaire liedjes uit de jaren ’30, ’40 en ’50 niet schuwt.
Met haar natuurlijk stemgeluid en directheid van expressie weet zij de luisteraar altijd te raken.
Haar duo voor Italiaanse volksliederen “Serenatella” geeft regelmatig concerten en produceerde juni 2019 de cd-met-dvd “Ma l’amore no”. www.serenatella.nl
Februari 2017 produceerde zij de cd “Udite Amanti”, een bloemlezing van  grotendeels Italiaanse liederen uit de vroeg barok.
Naast haar optreden als zangeres, dirigeert Serena ook een aantal koren; La Siepe Sonora, oude muziek koor Tourdion en haar eigen projectkoor De Dames van Jansen en Heren van Serena.
Ook geeft Serena met kunde en liefde zangles aan huis.
Sinds 2019 is Serena programmeur en gastvrouw van de Synagoge Concertreeks Delft. Zie verder ook www.serenajansen.nl en de facebook pagina “Alessandra Serena Jansen”

Carla Bos is sinds 2001 harpiste van het Remix Ensemble for Contemporary Music in Porto, Portugal en speelde projecten met andere ensembles voor hedendaagse muziek als United Berlin, MusikForum Köln, MusikFabrik Köln, KlangForum Heidelberg, Elision Ensemble, Schönberg/ASKcarlabos.jpgO Ensemble, Doelen Ensemble. Ze werkte samen met hedendaagse componisten als Harrison Birtwistle, Peter Eötvös, George Crumb, Tan Dun, Helmut Lachenmann, Magnus Lindberg, Emmanuel Nunes, Wolfgang Rihm, Karlheinz Stockhausen, Mauricio Kagel en Louis Andriessen. Verder is zij als freelance harpiste werkzaam in binnen- en buitenland, zowel solistisch als met kamermuziekensembles en met koren en gerenommeerde orkesten. Ze werkte mee aan CD opnamen en maakte vele tournees over de wereld.
Ze heeft 5 CD's uitgebracht: 2 harp solo, 1 sopraan/harp en 2 fluit/harp.
Sinds 2013 is Carla ook werkzaam als Verteller in combinatie met de harp. Zij studeerde aan de Vertel Academie te Utrecht en brengt zogenaamde Concert Vertellingen / Vertel Concerten / Muzikale Verhalen.
Sinds begin 2014 luistert ze de zondagse high-tea's in Hotel Des Indes te Den Haag op met haar harpspel.
Carla Bos studeerde harp aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Zij behaalde haar diploma's Docerend Musicus (Bachelor) en Aantekening Kamermuziek bij Edward Witsenburg, en haar diploma Uitvoerend Musicus (Master) bij Ernestine Stoop.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.