Programma woensdag 19 februari 2020

Hans Woudenberg (cello) & Geerten van de Wetering (orgel)

Het programma is nog niet beschikbaar.

Hans Woudenberg was als twintigjarige student betrokken bij het ontstaan van het Schönberg Ensemble. Zijn engagement voor de nieuwe muziek is sinds die vroege studiejaren steeHansWoudenberg.jpgds verder gegroeid. Van 1993 tot 2003 vormde hij met Marja Bon de drijvende kracht achter Wendingen, waarmee in die jaren 50 multidisciplinaire projecten werden uitgevoerd. Als solist trad hij o.a. op tijdens de Amsterdamse Cellobiënnale met voor hem geschreven concerten van Vanessa Lann en Diego Soifer.

Geerten van de Wetering studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn mastergraad orgel studeerde hij aan de Universität der Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie). Verdere improvisatielessen volgde hij bij Ansgar Wallenhorst en koordirectielessen bij Wiecher Mandemaker.
Geerten is organist van de Kloosterkerk te Den Haag en dirigent van het Woerdens Kamerkoor. Daarnaast is hij bestuurslid van Stichting Orgelstad Leiden en artistiek adviseur van Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk. Hij was finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). In 2018 won hij het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem. In datzelfde jaar verscheen zijn eerste solo-cd, 1918 – Organ music from a new era, die in de pers enthousiast werd ontvangen.geerten2018.jpg
Geerten heeft een breed repertoire met bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek. Hij speelde premières van diverse Nederlandse composities, waaronder werken van Kate Moore, Klaas de Vries en Willem Boogman. Als solist concerteert hij in binnen- en buitenland, ook werkt hij regelmatig samen met koren en orkesten. Naast het orgel als solistisch instrument te presenteren, gaat Geerten graag de combinatie met andere kunstdisciplines aan om het orgel bij een breder publiek bekend te maken.