Programma zaterdag 11 juli 2020

GEANNULEERD IVM CORONA Geerten van de Wetering,orgel/harmonium; Karin Kuijper, piano en Elma Timmers, sopraan

  • Aanvangstijd: 16:00 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma Louis Vierne-jaar: deze Franse organist/componist werd 150 jaar geleden geboren.

Louis Vierne (1870 – 1937)
-Prélude
-Intermezzo
Uit: 24 Pieces de fantaisie (Op. 51 - 1ère Suite)

Les Angélus (Op. 57)
Triptyque pour chant et orgue
-Au matin
-A midi
-Au soir         
 
-Berceuse
-Prélude
Uit: 24 Pieces en style libre (Op. 31)

César Franck (1822 – 1890)
Prélude, Fugue et variation (Op. 18)
pour orgue et piano

Louis Vierne
-Impromptu
-Carillon de Westminster
Uit: 24 Pieces de fantaisie (Op. 53 - 3ème Suite)

Informatie over de uitvoerende(n)

Karin Kuijper studeerde hoofdvak piano aan het Gronings Conservatorium bij Akke Ferguson-Walma van der Molen en voltooide haar pianostudie bij Sumiko Nagaoka aan het Conservatorium in Utrecht.karinkuijper.JPG
Naast het lesgeven begeleidt zij vooral graag en vaak koren en zangers. Sinds 2011 maakt zij deel uit van de theaterproductie 'Kom vanavond met verhalen' van theatergroep De Kern. Verder voerde zij samen met dominee Carel ter Linden 'Die sieben letzte Worte unseres Erlösers' van Haydn uit, een combinatie van woord en muziek. Momenteel werkt ze als pianiste mee aan de theaterlezing 'Madame Manet' met Ton van Kempen en Nicoline van de Beek. Sinds 2009 vormt Karin Kuijper met Janine de Leeuw een pianoduo. Met veel passie en plezier werken ze aan een mooi repertoire en verzorgen ze concerten als duo 'Kuijper de Leeuw'.

Sopraan Elma Timmers wordt gecoacht door Hanneke de Wit en Paul Triepels. Elma volgde masterclasses bij o.a. Miranda van Kralingen, Christoph Prégardien, Margreet Honig en Nico van der Meel. Als ensemble-lid maakt Elma Timmers deel uit van Cappella Amsterdam o.l.v. Daniël Reuss en het Laurens Collegium Rotterdam o.l.v Wiecher Mandemaker. In februari 2014 nam zij deel aan ‘Meesters&Gezellen', een projectkoor o.l.v. Kaspars Putnins (dirigent van het beroemde Lets Radiokoor) waarbij jonge koorzangers worden gecoacht door leden van Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor. In 2013 was Elma door De Nederlandse Opera geselecteerd om deel te nemen aan een tiendaagse workshop over contemporaine muziek.ElmaTimmers.jpg
Als solist voerde zij met orkest werken uit van J.S. Bach (diverse cantates), Händel (Messiah), Fauré (Requiem), Vivaldi (Gloria), en Mendelssohn (Hör mein Bitten, Psalm 95, Wer nur den lieben Gott läßt walten).
Elma Timmers geeft regelmatig concerten met organisten, waaronder Geerten van de Wetering, Aart Bergwerff, Matthias Havinga en Pieter van Dijk.
Tijdens haar zangstudie studeerde Elma contrabas bij Jean-Paul Everts en Knut Guettler aan het Koninklijk Conservatorium. Als bassiste heeft zij o.a. als aanvoerder in het NSO gespeeld onder leiding van Otto Tausk en participeerde zij in de NJO summer- en winteracademies onder leiding van Reinbert de Leeuw en Mark Wigglesworth. Zij speelde in orkesten onder leiding van o.a. Neeme Järvi, Martin Sieghart, Etienne Siebens en Hans Leenders. Elma studeerde ook Wereldgodsdiensten aan de Universiteit Leiden.

Geerten van de Wetering studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn mastergraad orgel volgde hij een postgraduale aan de Universität der Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie). Daarnaast ontving hij lessen van Ansgar Wallenhorst (improvisatie) en Wiecher Mandemaker (koordirectie).geerten2018.jpg

Geerten is organist van de Kloosterkerk te Den Haag, dirigent van het Woerdens Kamerkoor en leidt met regelmaat projectkoren.  Daarnaast is hij artistiek adviseur van Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk en bestuurslid van Stichting Orgelstad Leiden. Hij was finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). In 2018 won hij het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem. In datzelfde jaar verscheen zijn eerste solo-cd, 1918 – Organ music from a new era, die in de pers enthousiast ontvangen werd.
Geerten heeft een breed repertoire met bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek. Hij speelde premières van diverse Nederlandse composities, waaronder werken van Kate Moore, Klaas de Vries en Willem Boogman. Als solist concerteert hij in binnen- en buitenland, ook werkt hij regelmatig samen met koren en orkesten. Geerten maakt graag verrassende programmering en onverwachtse combinaties, waarmee hij bovendien een nieuw publiek voor het orgel probeert te winnen.