Programma zaterdag 15 augustus 2020

Jan Pieter Lanooy, orgel

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

U kunt zich bij binnenkomst met uw naam en email of telefoonnummer registreren maar reserveren heeft de voorkeur via deze link. Lees ook de richtlijnen.

Johann Sebastian Bach (1685-1750)
Toccata, Adagio en Fuga( BWV 564)
 
Johann Sebastian Bach
Allein Gott in der Höh sei Ehr (BWV 676)
 
Jehan Alain (1911-1940)
Variations sur un thème de Clément Jannequin
 
Louis Vierne (1870-1937)
Toccata in Bes-klein (uit Pièces de Fantaisie) opus 53/6

Informatie over de uitvoerende(n)

Jan Pieter Lanooy (1993) begon met orgelspelen op tienjarige leeftijd bij Karolien Schuurmans en Bart Wuilmus in Baarle-Hertog (België). Later kreeg hij lessen van Jan Hage in Den Haag. Hij behaalde zijn Bachelor Orgel in 2017 na te hebben gestudeerd aan de conservatoria van Rotterdam en Den Haag bij Aart Bergwerff en Jos van der Kooy. In 2019 volgde de afsluiting van de Master Orgel in Den Haag bij Jos van der Kooy. Voor zowel zijn Bachelor als de Master behaalde hij de titel 'cum laude'. Masterclasses volgde hij bij onder andere bij Leo van Doeselaar, Ludger Lohmann, Daniel Roth en Hans-Ola Ericsson.

Daarnaast studeerde Jan Pieter Geschiedenis en Muziekwetenschap aan de universiteiten van Leiden en Utrecht. Voor beide studies deed hij onderzoek naar orgelgerelateerde onderwerpen, zoals 'Het orgel als stedelijk identiteitsobject in de 18de eeuw' en 'De accuraatheid van vogels in Messiaen's orgelmuziek'.janpieterlanooy.jpg

Jan Pieter geeft soloconcerten in binnen- en buitenland. Daarnaast speelt hij regelmatig samen met andere instrumentalisten en ensembles, zoals het Vocaal ensemble Magnificat, Amsemble, het USKO en het Nationaal Jeugdorkest. Dirigenten met wie hij samenwerkt, zijn o.a. Gilles Michels, Daniel Rouwkema, Benjamin Bakker en Anthony Hermus.

Sinds september 2019 is Jan Pieter als organist verbonden aan de Remonstrantse/Vrijzinnige gemeente Vrijburg in Amsterdam. Ook is hij werkzaam bij de Nederlandse Bachvereniging als archivaris en bibliothecaris.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.