Programma maandag 28 december 2020

GEANNULEERD Met Messiaen het jaar uit!... Geerten van de Wetering, orgel

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma info

Tijdens de laatste vier dagen van het jaar, van 28 t/m 31 december, voert organist Geerten van de Wetering een bijzondere vierdaagse uit in de Kloosterkerk. Verdeeld over vier concerten, dagelijks van 12.45 – 13.15u, voert hij de kerstcyclus La Nativité du Seigneur van Olivier Messiaen uit, aangevuld met andere orgelwerken voor de kersttijd. Door de cyclus te verdelen over vier korte concerten, is het ondanks de beperkingen van 30 personen publiek toch mogelijk veel mensen in de gelegenheid te stellen live een concert bij te wonen, juist nu veel concerten geen doorgang zullen kunnen vinden.  

Programma

La Nativité du Seigneur, 1er fascicule / 1e deel
1 La Vierge et l’Enfant
2 Les Bergers
3 Desseins éternels
Aangevuld met andere werken

olivier_messiaen.jpg

Praktische info

Voor slechts €5 (excl. reserveringskosten) en met reservering vooraf kan een plaats worden verkregen. Voor elk concert geldt: maximaal 30 personen.

 

Informatie over de uitvoerende(n)

Geerten van de Wetering studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn mastergraad orgel studeerde hij aan de Universität der Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie) en vervolgens bij Ansgar Wallenhorst (improvisatie) en Wiecher Mandemaker (koordirectie).

Geerten is organist van de Kloosterkerk te Den Haag en dirigent van het Woerdens Kamerkoor.  Daarnaast is hij artistiek adviseur van Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk en bestuurslid van Stichting Orgelstad Leiden. Hij was finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). In 2018 won hij het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem. In datzelfde jaar verscheen zijn eerste solo-cd, 1918 – Organ music from a new era, die in de pers enthousiast ontvangen werd.geerten2018.jpg

Geerten heeft een breed repertoire met bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek. Hij speelde premières van diverse Nederlandse composities. Als solist concerteert hij in binnen- en buitenland, ook werkt hij regelmatig samen met koren en orkesten. Naast het orgel als solistisch instrument te presenteren, gaat Geerten graag de combinatie met andere kunstdisciplines aan om het orgel bij een breed publiek bekend te maken.