Programma woensdag 17 maart 2021

youtube.png

o.a. Miroir de Peine Hendrik Andriessen

Praktische info

U kunt het concert via ons YouTube kanaal volgen.

Geerten van de Wetering studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn mastergraad orgel studeerde hij aan de Universität der Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie) en vervolgens bij Ansgar Wallenhorst (improvisatie) en Wiecher Mandemaker (koordirectie).

geerten2018.jpg

Geerten is organist van de Kloosterkerk te Den Haag en dirigent van het Woerdens Kamerkoor.  Daarnaast is hij artistiek adviseur van Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk en bestuurslid van Stichting Orgelstad Leiden. Hij was finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). In 2018 won hij het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem. In datzelfde jaar verscheen zijn eerste solo-cd, 1918 – Organ music from a new era, die in de pers enthousiast ontvangen werd.

Geerten heeft een breed repertoire met bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek. Hij speelde premières van diverse Nederlandse composities. Als solist concerteert hij in binnen- en buitenland, ook werkt hij regelmatig samen met koren en orkesten. Naast het orgel als solistisch instrument te presenteren, gaat Geerten graag de combinatie met andere kunstdisciplines aan om het orgel bij een breed publiek bekend te maken.

Sopraan Elma Dekker wordt gecoacht door Hanneke de Wit en Kirsten Schötteldreier. Zij volgde masterclasses bij o.a. Christoph Prégardien, Margreet Honig, Nico van der Meel, Johannette Zomer en Miranda van Kralingen.

Elma zingt bij het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, het SWR Vokalensemble (Stuttgart), het NDR Chor (Hamburg) en Chorwerk Ruhr (Essen). Met deze gezelschappen heeft zij o.a. kunnen werken met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orkest van de 18e Eeuw, het SWR Sinfonieorchester, Concerto Köln en Akademie für alte Musik Berlin.

Elma was in het kader van het jong talentprogramma door De Nederlandse Opera geselecteerd om deel te nemen aan een tiendaagse workshop over contemporaine muziek. Ook werkte zij mee aan de producties ‘Das Floss der Medusa’ van Hans Werner Henze (2018) en de megaproductie "Aus Licht" van Karlheinz Stockhausen (2019). ElmaTimmers.jpg

In 2017 werkte Elma mee aan het eerste deel van de cd-reeks ‘BACH Complete Organ Works’ van Pieter van Dijk, gespeeld op het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel in Alkmaar, waar zij de koralen inzong van Clavierübung III. Met Cappella Amsterdam en SWR-Vokalensemble heeft ze ook diverse cd-opnames gemaakt.

Voordat zij zich volledig op het zingen toelegde studeerde Elma contrabas aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Vanwege haar interesse in theologische vraagstukken studeerde Elma ook Wereldgodsdiensten aan de Universiteit Leiden.