Programma woensdag 17 maart 2021

LIVESTREAM Elma Dekker, sopraan & Geerten van de Wetering, orgel

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma Passieconcert

(voor teksten klik hier)

Alphons Diepenbrock (1862–1921)
Canticum ‘O Jesu ego amo te’ (1893) 

Hendrik Andriessen (1892–1981)
Sonata da Chiesa tema con variazioni e finale (1927)

Hendrik Andriessen 
Miroir de Peine
-Agonie au jardin
-Flagellation
-Couronnement d'épines
-Portement de croix
-Crucifixion

Praktische info

U kunt het concert via ons YouTube kanaal volgen.

Informatie over de uitvoerende(n)

Geerten van de Wetering studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie bij Theo Goedhart aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn mastergraad orgel volgde hij een postgraduale aan de Universität der Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie). Daarnaast ontving hij lessen van Ansgar Wallenhorst (improvisatie) en Wiecher Mandemaker (koordirectie).geerten2018.jpg

Geerten is organist van de Kloosterkerk te Den Haag, dirigent van het Woerdens Kamerkoor en leidt met regelmaat projectkoren.  Daarnaast is hij artistiek adviseur van Stichting Kunstcentrum Kloosterkerk en actief in diverse besturen. Hij was finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). In 2018 won hij het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem. In datzelfde jaar verscheen zijn eerste solo-cd, 1918 – Organ music from a new era, die door de pers enthousiast ontvangen werd.

Geerten heeft een breed repertoire met bijzondere interesse voor 20e eeuwse en hedendaagse muziek. Hij speelde premières van diverse Nederlandse composities, waaronder werken van Kate Moore, Klaas de Vries en Willem Boogman. Hij concerteert in binnen- en buitenland en werkt regelmatig samen met koren en orkesten. Geerten maakt graag verrassende programmering en onverwachtse combinaties, waarmee hij bovendien een nieuw publiek voor het orgel probeert te winnen. Sinds enige tijd heeft hij zich ook toegelegd op het componeren en arrangeren van muziek.

Sopraan Elma Dekker wordt gecoacht door Hanneke de Wit en Kirsten Schötteldreier. Zij volgde masterclasses bij o.a. Christoph Prégardien, Margreet Honig, Nico van der Meel, Johannette Zomer en Miranda van Kralingen.

Elma zingt bij het Nederlands Kamerkoor, Cappella Amsterdam, het SWR Vokalensemble (Stuttgart), het NDR Chor (Hamburg) en Chorwerk Ruhr (Essen). Met deze gezelschappen heeft zij o.a. kunnen werken met het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, het Orkest van de 18e Eeuw, het SWR Sinfonieorchester, Concerto Köln en Akademie für alte Musik Berlin. 

Elma was in het kader van het jong talentprogramma door De Nederlandse Opera geselecteerd om deel te nemen aan een tiendaagse workshop over contemporaine muziek. Ook werkte zij mee aan de producties ‘Das Floss der Medusa’ van Hans Werner Henze (2018) en de megaproductie "Aus Licht" van Karlheinz Stockhausen (2019). ElmaTimmers.jpg

In 2017 werkte Elma mee aan het eerste deel van de cd-reeks ‘BACH Complete Organ Works’ van Pieter van Dijk, gespeeld op het Van Hagerbeer/Schnitger-orgel in Alkmaar, waar zij de koralen inzong van Clavierübung III. Met Cappella Amsterdam en SWR-Vokalensemble heeft ze ook diverse cd-opnames gemaakt. 

Voordat zij zich volledig op het zingen toelegde studeerde Elma contrabas aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. 

Vanwege haar interesse in theologische vraagstukken studeerde Elma ook Wereldgodsdiensten aan de Universiteit Leiden.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.