Programma woensdag 7 juli 2021

LIVESTREAM Hans van Haeften, orgel (Amersfoort)

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Dieterich Buxtehude (1637-1707)
Praeludium in g moll (BuxWV 148)                                             

Hans van Haeften (1986)
Koraal, variatie en canon ‘Die ons schiep’                                     

J.S. Bach (1685-1750)
Ach bleib bei uns, Herr Jesu Christ                                                     

J.S. Bach
Wer nun den lieben Gott lässt walten                                                              

Improvisatie     

Praktische info

U kunt het concert via ons YouTube kanaal volgen.
Op basis van de huidige Corona maatregelen heeft reserveren via de volgende link de voorkeur:
https://www.eventbrite.nl/e/tickets-pauzeconcerten-in-de-kloosterkerk-in-den-haag-157319343391

Ter plaatse aanmelden kan ook maar dan kan een plaats niet worden gegarandeerd.

Informatie over de uitvoerende(n)

Hans van Haeften is als cantor-organist werkzaam bij de Vredeskerk te Nijkerk. Hij geeft les in orgel- en pianospel, met veel aandacht voor improvisatie en het aanleren van goede studiemethodes. In 2017 is hij gestart met de website liedboekvoorspelen.nl waar hij zijn eigen composities uitgeeft. In 2019 publiceerde hij zijn improvisatie-lesmethode ‘Dat kan ik ook!’. In 2020 kwam zijn orgel-CD ‘Variaties’ uit. Deze werd met veel lof gerecenseerd.

Hans studeerde orgel, piano en kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Jos van der Kooy, Katy Satur en Theo Goedhart. Zijn orgelstudie sloot hij in 2011 af met een concert in de oude Bavo in Haarlem. Hij volgde verschillende masterclasses in orgelliteratuur en improvisatie, onder andere bij Ton Koopman, Jean-Claude Zehnder, Daan Manneke, Loïc Maillé, Peter Planyavsky, Jürgen Essl en Hayo Boerema. Zanglessen kreeg hij tijdens zijn conservatoriumtijd van Stephani Gericke, en later privé van Bas Ramselaar.

HansvanHaeften.jpgIn maart 2015 studeerde hij na slechts 2 jaar af als koordirigent aan het Instituut Dirigenten Educatie bij Joop Schets. In zijn eindexamenprogramma dirigeerde hij onder ander de Chichester Psalms van Leonard Bernstein en het Otce Nas van Leos Janaçek.

Naast de muziek behaalde hij zijn masterdiploma Nederlandse Taal en Cultuur aan de Universiteit Leiden.

Hans concerteerde onder andere al in het Orgelpark Amsterdam, de Willibrordkerk in Utrecht, de Laurenskerk Rotterdam, de Concertzaal Ede en de Joriskerk in Amersfoort. Vanaf 2014 organiseert hij in samenwerking met Brisk-events een jaarlijkse serie orgelconcerten op begraafplaats Rusthof in Amersfoort.

Hans improviseert graag, en speelt muziek uit alle stijlperiodes, met focus op nieuwe muziek en aandacht voor Nederlandse componisten. Hij is ook veelgevraagd begeleider van koren op piano en orgel. Voor zijn orgelspel behaalde hij al meerdere prijzen en finaleplaatsen.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.