Programma woensdag 4 augustus 2021

LIVESTREAM Geerten van de Wetering, orgel (Den Haag)

Praktische info

U kunt het concert via ons YouTube kanaal volgen.
Op basis van de huidige Corona maatregelen heeft reserveren via de volgende link de voorkeur:

Ter plaatse aanmelden kan ook maar dan kan een plaats niet worden gegarandeerd.

geerten2018.jpg (1985) is een veelzijdig musicus, die graag uitdagende en verrassende programmering maakt. Zo maakte hij o.a. programma’s in combinatie met dans, elektronische muziek, film of kruisbestuivingen met andere muziekstijlen. Geerten is actief als organist en dirigent. Improvisatie is een belangrijk onderdeel van zijn spel. In 2018 won hij het Internationaal Improvisatieconcours Haarlem, eerder was hij finalist bij improvisatieconcoursen in Schlägl (O) en Westfalen (D). Ook brengt hij met regelmaat nieuwe werken in première: hij speelde o.a. premières van composities van Kate Moore, Klaas de Vries en Willem Boogman. In 2018 verscheen zijn eerste solo-cd, die in de pers enthousiast ontvangen werd. Geerten concerteert in binnen- en buitenland. Sinds enige tijd heeft hij zich ook toegelegd op het componeren en arrangeren van muziek voor koor/zang en orgel. Recent zijn enkele werken van hem uitgegeven.

Geerten is organist van de Kloosterkerk in Den Haag, dirigent van het Woerdens Kamerkoor en leidt met regelmaat projectkoren. Hij studeerde orgel en improvisatie bij Jos van der Kooy en kerkmuziek en koordirectie aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Tevens studeerde hij politicologie aan de Universiteit Leiden. Na het behalen van zijn mastergraad orgel volgde hij een postgraduale aan de Universität der Musik in Wenen bij Roman Summereder (20e eeuwse muziek) en Peter Planyavsky (improvisatie). Daarnaast ontving hij lessen van Ansgar Wallenhorst (improvisatie) en Wiecher Mandemaker (koordirectie).