Programma woensdag 1 maart 2023

Jasperina Verheij (mezzosopraan), Willem van den Dool (piano) tevens LIVESTREAM

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

Claude Debussy (1862-1918)
- C’est l’extase langoureuse
- Il pleure dans mon coeur

André Caplet (1878-1925)
- L’adieu en barque

Johannes Brahms (1833-1897)
- Unbewegte laue Luft
- Wir wandelten
- Die Mainacht

Wolfgang Erich Korngold (1897-1957)
- Gefaßter Abschied

William Bolcom (*1938)
- Amor

Informatie over de uitvoerende(n)

Jasperina Verheij en Willem van den Dool vormen sinds 2021 samen een liedduo. Ze voeren graag bekende en onbekende liederen uit, uit alle periodes van de liedkunst. Als duo kregen ze les van Han-Louis Meijer, Phyllis Ferwerda en Noa Frenkel, en volgden ze masterclasses bij Rixt van der Kooij en Carina Vinke. Recent stonden ze in de finale van het Grachtenfestival Conservatorium Concours, waar ze voor hun optreden een eervolle vermelding kregen.

Jasperina Verheij (1999), mezzosopraan, is een veelzijdig en expressieve musicus. Met een Jasperina Verheij.jpgcombinatie van vele interesses en studies in muziek (zang en blokfluit) én wetenschap zoekt ze naar de grensvlakken van verschillende disciplines en haalt ze haar inspiratie overal vandaan. Ze won meerdere prijzen op het Prinses Christina Concours en zong en speelde op o.a. het Grachtenfestival Amsterdam, het Opera Forward Festival, Gaudeamus Muziekweek, festival November Music, het Festival Oude Muziek (fringe) en vele andere concertseries en -locaties. Ze studeert zang bij Noa Frenkel aan het Koninklijk Conservatorium en behaalde aan dit conservatorium ook haar bachelor blokfluit bij Daniël Brüggen. Bovendien heeft zij haar bachelor Life Science & Technology behaald aan de universiteiten van Leiden en Delft en vervolgt die studie met een master aan de VU in Amsterdam.

Willem van den Dool (1999) is een veelzijdig pianist. Hij heeft een grote liefde voor samenspel, hij is een enthousiast kamermusicus en werkt veel met zangers samen als liedpianist. Door zijn grote interesse voor taal haalt hij veel inspiratie uit liederen, waarin tekst een hele nieuwe dimensie aan de muziek geeft.willem van den dool.jpeg
Willem studeert klassiek piano aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Ellen Corver en krijgt daarnaast fortepianolessen bij Petra Somlai en Bart van Oort. Hij volgde, in solo- en kamermuziekverband, masterclasses bij onder meer Severin von Eckardstein, Frank Braley, Alexei Lubimov, Marc Danel en leden van het Cuarteto Casals.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.