Programma woensdag 5 april 2023

Brioso Trio: Martine Velthuis (viool), Mathias Pearson (cello), Mieke Verduijn (piano) tevens LIVESTREAM

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma 

F. Schubert (1797-1828)
Pianotrio nr. 1 in Bes groot, opus 99, D.898
II. Andante un poco mosso

A. Dvořák (1841-1904)
Pianotrio nr. 4 in e klein, op. 90, B. 166 (Dumky trio)
II. Poco adagio - Vivace non troppo – Vivace
III. Andante - Vivace non troppo – Allegretto
IV. Andante moderato - Allegretto scherzando - Quasi tempo di marcia

C. Debussy (1862-1918)
Piano trio in G groot, L. 5:
III. Andante espressivo

Informatie over de uitvoerende(n)

Martine Velthuis (viool), Mathias Pearson (cello) en Mieke Verduijn (piano) vormen samen het Brioso Trio. De drie musici ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en sinds september 2019 vormen zij een trio. Al snel ontpopte zich een grote toewijding en enthousiasme voor het pianotriospel en werd Brioso (levendig, vol vuur) niet alleen de naam, maar ook de ware identiteit van het trio.
De afgelopen jaren speelde het trio op diverse concertlocaties waaronder Concertgebouw de Vereeniging, Nijmegen en Amare, Den Haag. In het najaar van 2022 wonnen zij de derde prijs bij de tweede editie van Kamermuziek Concours Gelre en de ‘1er Prix a l’unamité’ bij de International Music Competition. In maart 2023 gaf het trio hun eerste concerttour in Noorwegen.
Het trio volgde van 2020-2022 de minor kamermuziek en heeft deze met goed gevolg afgerond. Gedurende de minor kregen ze wekelijks les van de leden van het Osiris Trio (Ellen Corver, Peter Brunt en Larissa Groeneveld). Na het afronden van de minor zijn ze geselecteerd om deel te nemen aan de masterspecialisatie kamermuziek. Als onderdeel van deze specialisatie volgen zij momenteel met regelmaat lessen bij Mikhail Zemstov, Slava Poprugin, Ellen Corver en Janet Krause.
Driemaal nam het trio deel aan de European Chamber Music Academy waar zij zich een week lang onderdompelde in de internationale kamermuziekwereld door het volgen van workshops, masterclasses en meewerken aan concerten. Masterclasses volgden zij bij onder anderen Michel Strauss, Hatto Beyerle, Patrick Jüdt, Karla Haltenwanger en leden van Cuarteto Casals.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.