Programma woensdag 1 november 2023

Concerto Valiante Vocaal ensemble Vokalisk (12 personen) o.l.v. Dody Soetanto, Leonardo Valiante, kistorgel tevens LIVESTREAM

  • Aanvangstijd: 12:45 uur
  • Locatie: Kloosterkerk

Programma ALLERZIELENCONCERT

A. Vivaldi (1678 – 1748)
Antifona - In memoria aeterna
(uit Beatus Vir  RV 597)

A Lapwood (1995)
O Nata Lux a cappella

J.S. Bach (1685 – 1750)
Fuga in A groot BWV 949 

H. Praetorius (1560 – 1629)
Angelus Ad Pastores ait

A Bruckner (1824 – 1896)
Locus iste

A Vivaldi
antifona- Gloria Patri
(uit Beatus Vir  RV 597)

Informatie over de uitvoerende(n)

Dody SoetantoDody Soetanto.jpg, een ervaren Indonesische bariton en dirigent, voltooide zijn studie Klassieke Zang onder leiding van Henny Diemer en Directie onder leiding van Rob Vermeulen aan het Utrechts Conservatorium. Hij heeft het voorrecht gehad om samen te werken met gewaardeerde docenten en vooraanstaande artiesten in Nederland, waaronder Rudolf Jansen, Vincent de Kort, Richard Egarr en Ed Spanjaard.
Dody zingt regelmatig in concerten met gerenommeerde ensembles als Ribattuta Musica (NL) en SWARA vocaal ensemble (BE). Als dirigent regisseerde Dody regelmatig boeiende optredens met diverse koren en professionele ensembles waaronder Concerto Valiante. Ook dirigeerde hij het gerenommeerde Groot Omroepkoor (2013) voor een Russisch Koorwerk. In 2023 regisseerde Dody met succes het meesterwerk Mass B Minor van J.S. Bach Koor en Kamerorkest van de Vrij Universiteit.
Momenteel is Dody actief betrokken bij verschillende bekende koren in Nederland en Indonesië.

Leonardo Valiante, Montevideo, Uruguay, studeerde aan de muziekschool Virgilio Scarabelli en slaagde In 1989 als pianoleraar aan het Falleri Balzo Conservatorium, waarna hij bij Nelly Langone de Trocolli een postgraduate cursus volgde. LeonardoValiante.jpg
Vervolgde zijn studie klavecimbel bij Eduardo Gilardoni en Carlos Levin aan het Anglo Instituut, behaalde klavecimbel diploma A.
Tussentijds volgde hij masterclasses klavecimbel bij José González Uriol, Rosana Lanzelote, Yves  Rechsteiner en Mahan Esfahani. Daarna speelde hij met het SODRE Orkest o.l.v. Roberto Montenegro. Tijdens zijn studie was hij pianodocent in Montevideo. In 1996 volgde toelating tot het Koninklijk Conservatorium Den Haag voor klavecimbelstudie bij Jacques Ogg. Tevens een tweejarige studie hedendaagse muziek bij Annelie de Man aan het Conservatorium van Amsterdam welke in 2002 is afgerond. Hij is al jaren vaste begeleider van VocAnimo Den Haag, Iriskoor Warmond, Dameskoor Oegstgeest en Dameskoor Zoetermeer.Ook zijn er opera’s zoals Opera Rodelinda en Opera Ottone van G.F. Händel, Opera Catone in Utica van A. Vivaldi onder zijn stichting uitgevoerd, ook uitvoeringen met kamermuziek en uitvoeringen met zijn barokensemble i.s.m. koren.

Vokalisk (12 personen)
Onze naam belichaamt de samensmelting van "Vocal" en "Obelisk", een krachtig symbool van harmonieuze stemmen die torenhoge hoogten bereiken. Net zoals een obelisk majestueus uit de grond oprijst, streven wij ernaar om op te vallen als een baken van uitmuntendheid binnen de koorgemeenschap. Onze diverse groep, afkomstig uit Nederland, bestaat uit leden met verschillende achtergronden en nationaliteiten. Met niet aflatende toewijding streven we ernaar om ons vak voortdurend te verfijnen en schitterende kooruitvoeringen te leveren die resoneren met de harten van iedereen die luistert. Door actieve betrokkenheid bij uitdagende uitvoeringen willen we een onuitwisbare stempel drukken op het koorlandschap. Vokalisk.jpgGa met ons mee op een betoverende reis terwijl we de magie van koormuziek creëren en delen, banden smeden die grenzen overstijgen en het publiek verrassen met onze harmonieuze mix van stemmen.

Dit programma is ook in PDF-formaat beschikbaar.